23.3.2011 Oikeudenmukaisuuden puolella: Aino Astronautti, Ida Ilves ja Demarinaiset

Toiminta 12:50

Demarinaisten uudessa postikorttisarjassa seikkailevat Aino Astronautti ja Ida Ilves. Vaalitilaisuuksissa jaettavissa postikorteissa kiteytyy Demarinaisten kolme vaaliteemaa: Läheisyys kuuluu mummoille, Yö kuuluu naisille ja Pidämme pienten puolta. Graafikko Ulla Winter on antanut teemoille visuaalisen ilmeen.

Demarinaiset: Läheisyys kuuluu mummoille

Ihminen tarvitsee toista ihmistä myös ikääntyessään. On kohtuutonta jättää vanheneva ihminen selviytymään yksin. Kaikilla ei ole läheisiä, joiden puoleen kääntyä apua tarvitessa. Silloin olemme läheisiä, me kaikki, koko yhteiskunta. Ikääntyneitä pariskuntia ei saa erottaa toisistaan.

Myös mummolla ja papalla on oikeus rakastaa.

Demarinaiset: Yö kuuluu naisille

Vastuullisuus ja kohtuullisuus luovat pohjan turvallisuudelle. Kun yhteiskunnassa vallitsee vakaus, rauha ja ennustettavuus, perheet, miehet ja naiset, voivat luottavaisina suunnitella elämäänsä. Turvallisuus syntyy yhteisöllisyydestä, läheisyydestä ja välittämisestä.

Myös politiikan on oltava välittävää.

Demarinaiset: Pidämme pienten puolta

Oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo eivät saa jäädä tyhjiksi sanoiksi. Meistä demareista on tärkeää, että jokainen lapsi saa hyvät lähtökohdat elämälleen perheensä taustasta riippumatta. Köyhyys tarkoittaa liian usein mahdollisuuksien puutetta. Me haluamme Suomesta mahdollisuuksien yhteiskunnan kaikille.

Taiteilijan esittely: Ulla Winter

Graafikko Ulla Winter, kuva: Ulla WinterGraafikko-valokuvaaja Ulla Winter syntyi Saarijärven Pylkönmäelle suurperheeseen. Kymmenhenkisessä sisarusparvessa mielikuvitus kehittyi ja Ulla tunsi jo 16-vuotiaana vahvasti taiteen kutsun. Hän pyrki ja pääsi 300 kilometrin päässä sijaitsevaan Savonlinnan Taidelukioon.

Taideteollisen korkeakoulun graafinen linja ja myöhemmin valokuvauslinja pitivät häntä luovassa otteessaan melkein kymmenen vuotta. Lehtien taittaminen, kuvittaminen, valokuvaus- ja laulukeikat takasivat ahkeralle opiskelijalle leivän.

Töiden ja toimeentulon vakiintuminen teki unelmista totta: Himalajan vuoristo kutsui Ullaa. Kuukausien vaellusretket Intian ja Nepalin Himalajan jylhillä ja karuilla vuorten rinteillä ovat olleet fyysisesti rankkoja, mutta taiteilijalle silti silkkaa silmän- ja sielunruokaa.

Nykyisin Ulla Winter työllistää itse itsensä ja toimii mikroyrittäjänä. Graafikon leipä on lyhyttä, kapeaa ja murusina maailmalla, mutta onneksi äiti opetti jo lapsena ruuanlaiton ja ompelutaidot. Isältä jäi matkaan remontoimisen ja kaiken korjaamisen taito.

Luonnon ja ihmisen ikiaikainen vuoropuhelu näkyy myös Ulla Winterin Demarinaisille suunnittelemassa korttisarjassa: maaäiti ja myyttinen ilveshahmo avaran taivaankannen alla unenomaisina kuvina ja tunnelmina.

Kuva: Ulla Winter

ulla_winter_postikortit