31.12.2014 Demarinaiset: Uteliaana uudelle alulle

Toiminta 12:26

Vuoden vaihtuminen on tarpeellinen rajapyykki järjestöelämän hallinnassa. Kulunut vuosi on kiireineen takana, uusi mahdollisuus on edessä. Puheenjohtajan, kansanedustaja Tytti Tuppuraisen johdolla ja monipuolista osaamista sekä kokemusta edustavan hallituksen voimalla järjestömme juhlii 115-vuotista taivalta vaalityön merkeissä – ja syksymmällä järjestettävässä kutsuseminaarissa.

Vuoden alkupuolisko menee eduskuntavaaleissa. Joka iikka on siinä kiinni sydänjuuriaan myöten!

Naisliiton puheenjohtajisto Tytti Tuppurainen, Tuula Petäkoski-Hult ja Sari Melkko sekä hallituksesta Karita Toijonen, Anette Karlsson ja Jaana Vasama ovat itsekin ehdolla eduskuntaan. Hallituksen jäsenet yhdessä naispiirien hallitusten kanssa toteuttavat alueellista vaalityötä, naisehdokkaiden tukemista, tilaisuuksien järjestämistä, ehdokasesitteiden jakamista, varainkeruuta, kaikkea mynteistä hyvää, jolla demareiden vaalivoitto varmistetaan.

Kansainvälisyys ja maailma tapahtumat värittävät yhä keskeisimmin toimintaamme myös Demarinaisissa. Liittokokouksessa hyväksytty asiakirja Tasa-arvoa yli rajojen innostaa meitä solmimaan kansainvälisiä yhteyksiä liittotason lisäksi myös laajemmin. Työvaliokunta velvoitettiinkin tekemään tästä esityksen hallitukselle. Esimerkiksi Virossa on eduskuntavaalit maaliskuussa ja kampanjoinnissa meillä olisi varmasti annettavaa toinen toisillemme.

Puheenjohtajamme Tytti Tuppurainen on toiminut Euroopan sos.dem. puolueen PES:n presidiumissa vuodesta 2012 ja hän on SDP:n Eurooppa politiikan –työryhmän puheenjohtaja. Mepit Liisa Jaakonsaari ja Mippe Kumpula-Natri ovat yhteytemme Euroopan parlamenttiin. Naisliiton entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Tuula Peltonen on linkkimme EU:n demarinaisjärjestöön, jonka varapuheenjohtajana hän vaikuttaa. Lisäksi Peltonen on maailmanlaajuisen demarinaisjärjestön (SIW) varapuheenjohtaja.

Kiitokset Naisliiton tiimille Annelille, Arjalle ja Lauralle hyvästä työstä, tsemppiä & sisaruutta.

Sosialidemokratia edistää maailmanrauhaa, eletään sen myötä!

Merja-Hannele Vuohelainen
Demarinaisten toiminnanjohtaja