7.12.2013 Rauhanpalkinto presidentti Tarja Haloselle

Toiminta 08:41

Sadankomitean tiedote

Rauhanjärjestö Sadankomitea on 50-vuotisjuhlavuotenaan myöntänyt vuoden 2013 rauhanpalkinnon presidentti Tarja Haloselle tämän pitkäaikaisesta työstä rauhan, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta.

Tarja Halonen on vuosikymmenien aikana työssään huomioinut kansalaisjärjestöjen ja demokraattisen vuoropuhelun merkityksen. Arvostamme erityisesti Halosen työtä humanitaaristen sopimusten eteen.

Sadankomitea on myöntänyt rauhanpalkinnon vuodesta 1978 lähtien ja se on vanhin Suomessa vuosittain myönnetty rauhanpalkinto. Viiime vuosina palkinnon ovat saaneet muun muassa Vapaa liikkuvuus, Sovittelufoorumi, Ritva Siikala ja Kassandra, arkkipiispa Jukka Paarma ja Siemenpuu-säätiö.

Palkinto on keraamikko Mia Kallion teos Rauhanlaiva. Palkinto julkistetaan perinteikkäässä itsenäisyyspäivän matineassa. Sadankomitea järjestää matinean yhteistyössä taiteilijayhdistys Kiilan ja Suomen PENin kanssa. Matinea on avoin yleisötilaisuus. Tarja Halonen ei muiden itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien vuoksi pääse paikalle matineaan, vaan palkinto luovutetaan hänelle myöhemmin toisessa tilaisuudessa.

Sadankomitea »

Kuva: Sosialidemokraattisten Naisten arkisto, kuvaaja Matti Vuohelainen