Irja Sokka, Itä-Suomi Euroopassa: ”Rakkaudesta vapauteen, sivistykseen ja hyvinvointiin!”

Kuva: Jukka-Pekka Flander

Arvot ja asiat

EU on yhteisö, joka turvaa vakaan kehityksen kansalaisilleen ja sen jäsenvaltioille. Tulevat vuodet ovat haasteellisia. On Suomen etu, että työskentelemme yhdessä oikeudenmukaisuuden, demokratian, turvallisuuden, sekä sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävän tulevaisuuden puolesta.

Haluan edistää eurooppalaisia demokraattisia arvoja Euroopan parlamentin toiminnassa ja Eurooppa-politiikassa. Euroopan unionia tulee kehittää edelleen kansalaisten Eurooppana, jossa arvostetaan ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä.

Euroopan unioni on edelleen rauhanliike. Naisten oikeudet ja syrjimättömyys ovat ihmisoikeuksia, joita tulee kunnioittaa kaikessa politiikassa.

Nationalismin uho ja populistiset arvot eivät rakenna Euroopasta turvallista yhteisöä, vaan ne rikkovat ja aiheuttavat hajaannusta yhteisissä ponnisteluissa sosiaalisesti kestävän Euroopan rakentamisessa.

” Irja Sokka, Itä-Suomi Euroopassa – Rakkaudesta vapauteen, sivistykseen ja hyvinvointiin!”

Minä

Olen Irja Sokka, terveystieteiden maisteri (TtM), työskentelen johtavana asiantuntijana Etelä-Savon ELY-keskuksessa, yrittäjyyden ja osaamisen palveluyksikössä. Työhöni kuuluu mm. maahanmuutto- työllisyys- ja yhdenvertaisuusasiat sekä Esr- hanketyö.

Olen toiminut luottamustehtävissä 1984 -lähtien, kunta- aluehallinto- ja valtakunnantasolla., mm- Kuopion kaupungin valtuuston pj:na. Nykyiset tärkeimmät luottamustehtäväni ovat, Kuopion valtuuston jäsen, Servica Oy:n hallituksen pj. ja Pohjois- Savon maakuntavaltuuston jäsen sekä Euroopan neuvoston kunta- ja aluehallintokongressin Suomen valtuuskunnan varaedustaja.

Perheeseeni kuuluu kolme aikuista lasta, kolme lastenlasta ja avopuoliso. Harrastan kuvataidetta, liikuntaa, kuorolaulua, moottoripyöräilyä, marjastusta ja mummoilua.

 

Irja Sokka

Eurovaaliehdokas, Itä-Suomi

[email protected]