Miina Sillanpään juhlavuosi 2016

Miina Sillanpään syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta 4.6.2016.

Miina Sillanpää nousi kuluisuuteen ”piikakenraalina”, Työläisnaisliikkeen puheenjohtajana ja lehden päätoimittajana, eduskunnassa pisimpään istuneena naisedustajana ja Suomen ensimmäisenä naisministerinä. Hän kiersi kenttää, tutustui sairaaloihin sekä vanhainkoteihin ja huomautti rohkeasti havaitsemistaan puutteista. Miina Sillanpää oli pasifisti ja elämän puolustaja. Hän perusti ensikoteja yksinhuoltajaäideille ja heidän lapsilleen sekä kiinnitti huomiota vanhusten asemaan yhteiskunnassa.

Miina Sillanpään juhlavuotta vietetään monin tavoin ja useat eri tahot ovat jo lupautuneet järjestämään tapahtumia Sillanpään hengessä ympäri Suomen: seminaareja, luentoja, näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia kirjastoissa, kilpailuja kouluissa, juhlia, näytelmiä jne.

Kannustamme osastoja pohtimaan oman tapahtuman järjestämistä ensi vuoden aikana, jossa Miina Sillanpään perintö näkyisi. On myös mahdollista olla mukana jossain isommassa tapahtumassa omalla Miina-osuudella, esim. luennon tai keskustelutilaisuuden muodossa. Naisliitto ja Naispiirit järjestävät tapahtumia pitkin juhlavuotta ja näiden toteuttamiseen kaikki ovat tervetulleita.

 

Sillanpää oli laaja-alainen vaikuttaja, joten näkökulma tapahtumalle on valittavissa hyvin laajasta tarjonnasta.

Lisätietoja saa seuran sivuilta http://miinasillanpaaseura.fi/juhlavuosi/

 

Oman tapahtuman suunnitteluun voi hakea ideoita juhlavuoden tapahtumakalenterista, jota päivitetään koko ajan.

 

Lisätietoja,

Demarinaisten toiminnanjohtaja

Merja-Hannele Vuohelaiselta

puh. 040 746 4070

merja.vuohelainen(at)sdp.fi