Ministerimme

Kuluvalla hallituskaudella SDP on hallituksen pääministeripuolue. Antti Rinteen johtamassa hallituksessa on neljä Demarinaista ministerinä.

 

Eurooppaministeri: Tytti Tuppurainen

 

Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen toimii hallituskauden Eurooppaministerinä. Eurooppaministerin vastuualueena ovat Suomen tulevan EU -puheenjohtajakauden valmistelut sekä Suomen Eurooppapolitiikka. Eurooppaministeri toimii Valtioneuvoston kansliassa.

Valtioneuvoston sivuille pääset tästä.

VNK:n sivuille pääset tästä.

Kunta- ja omistajaohjausministeri: Sirpa Paatero

 

Vuodesta 2006 kansanedustajana toiminut Sirpa Paatero on Rinteen hallituksen kunta- ja omistajaohjausministeri. Kunta- ja omistajaohjausministeri toimii valtionvarainministeriön alaisuudessa. Paatero on toiminut aiemmin kehitysministerinä vuosina 2014-2015 sekä ollut vastuussa omistajaohjausosastolle kuuluvista asioista valtioneuvoston kansliassa.

Valtioneuvoston sivuille pääset tästä.

Valtionvarainministeriön sivuille pääset tästä.

Liikenne- ja viestintäministeri: Sanna Marin

 

SDP:n 1. varapuheenjohtaja Sanna Marin toimii Rinteen hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä. Pirkanmaalta kotosin oleva Marin on toiminut kansanedustajana vuodesta 2015.

Valtioneuvoston sivuille pääset tästä.

Liikenne- ja viestintäministeriön sivulle pääset tästä.

Perhe- ja peruspalveluministeri: Krista Kiuru

 

Satakuntalainen Krista Kiuru toimii Rinteen hallituksen perhe- ja peruspalveluministerinä. Perhe- ja peruspalveluministeri toimii sosiaali- ja terveysministeriössä. Kiuru on ollut kansanedustajana vuodesta 2007 ja toiminut aiemmin opetus- ja viestintäminiserinä 2013-2015 sekä 2011-2013 asunto- ja viestintäministerinä.

Valtioneuvoston sivulle pääset tästä.

Sosiaali- ja terveysministeriön sivuille pääset tästä.