Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppuraisen videoviestit

Toiminta 12:29

17.4.2015 Meillä on kaikki mahdollisuudet erinomaiseen vaalitulokseen

Vaalien viimeinen viikonloppu on ratkaiseva. Nyt kampanjoidaan loppuun saakka täydellä teholla, kannustaa SDP:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Suurin osa ihmisistä äänestää varsinaisena vaalipäivänä. Mittauksissa epätietoisten osuus on ollut poikkeuksellisen suuri ja viimeisimmät mittaustulokset ristiriitaisia.

– Kannatuspotentiaalimme on vahva. Mikäli saamme ihmiset liikkeelle ja lopultakin taipumaan meidän puoleemme, on meillä kaikki mahdollisuudet erinomaiseen vaalitulokseen. Esimerkiksi Uudellamaalla on mahdollista nousta suurimmaksi puolueeksi. Jokainen ääni vaikuttaa, Tuppurainen korostaa.

SDP:n kampanja on sujunut Tuppuraisen mukaan hyvin.

– Porukka on tehnyt vaalityötä yhdessä, ja ympäri maata tulee kuvia iloisista ilmeistä ja isoista joukoista. Suhtautuminen meihin on nyt positiivisen kiinnostunutta, ihmiset tulevat juttelemaan ja kuuntelemaan, mitä meillä on sanottavanamme.

Kokoomuksen linja hirvittää – SDP voi tarjota arjen turvallisuutta

Lue lisää Demokraatista »

 

10.4.2015 SDP puolustaa vahvaa ympäristöpolitiikkaa

Sosialidemokratia on ympäristöaate. Sosialidemokratian tavoite on ihmisen ja luonnon hyvinvointi. Näin on linjattu SDP:n toistaiseksi tuoreimmassa puoluekokouksen käsittelemässä ympäristöohjelmassa. – Sanoma ole vähääkään vanhentunut, toteaa SDP:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

– Etenkin nyt, kun eduskuntavaalikeskustelua hallitsevat kasvun ja työn kysymykset, on syytä nostaa esille SDP:n ympäristöpoliittinen pitkä linja. Emme ole kasvukielteisiä äärivihreitä, mutta emme myöskään anna taloudellisten arvojen polkea ympäristöarvoja. Uskomme vahvasti, että talouskasvu on yhdistettävissä ympäristönsuojelun korkeaan tasoon, Tuppurainen sanoo.

SDP:n vaaliohjelmassa ilmastonmuutoksen torjuminen ja ympäristön suojeleminen ovat vahvasti esillä.

Lue lisää Demokraatista »

2.4.2015 Kulttuuri on osa tasa-arvoa

– SDP on vahva kulttuuripuolue, jonka piirissä käydään jatkuvasti keskustelua taiteen ja kulttuurin merkityksestä, sanoo SDP:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Puolueella on pitkästä aikaa kulttuuriasiat vastuullaan, kun ministerisalkkuun tarttui Pia Viitanen reilu vuosi sitten.

– Olikin jo korkea aika saada kulttuuriministerin tehtävät. Edellisestä kerrasta on jo lähes 25 vuotta, Tuppurainen puuskahtaa.

Lue lisää Demokraatista »

 

27.3.2015 Vaalipäällikkö Tuppurainen vakuuttaa: Talouspolitiikka

 

 

13.3.2015 EU on Suomelle tärkeä turvallisuusyhteisö

 

Ulko- ja turvallisuuspolitiikasta tuskin tulee vaalien keskeistä jakolinjaa, arvelee SDP:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Hän kannustaa silti ehdokkaita turvallisuuspoliittiseen keskusteluun.

– Kyse on Suomen turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. SDP:n brändi näissä kysymyksissä on vahva, pitkälti kiitos laajasti arvostetun ulkoministeri Erkki Tuomiojan, Tuppurainen sanoo.

Lue lisää Demokraatista »

 

6.3.2015 Vaalipäällikkö Tytti Tuppurainen: Omaishoito tarvitsee arvoisensa edellytykset

 

– Ei ole arvokkaampaa asiaa kuin halu pitää läheisestä huolta. Lähimmäisenrakkaus elää vahvasti keskuudessamme, kansanedustaja, SDP:n vaalipäällikkö Tytti Tuppurainen sanoo.

Yli miljoona suomalaista auttaa joskus omaisiaan, tuttaviaan tai ystäviään, jotka eivät vanhuuden, vammaisuuden tai sairauden vuoksi pärjää ilman apua.

Lue lisää Demokraatista »

 

27.2.2015 Vaalipäällikkö Tuppurainen vakuuttaa: ”SDP ei lipeä sotesta”

 

Kun kansalaisilta kysytään, mikä heille on tärkeää, nousee kaksi asiaa ylitse muiden: terveys ja eriarvoisuuden vähentäminen. Kun nämä laskee yhteen, tulokseksi tulee onnistunut sote-uudistus, SDP:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen sanoo.

– Moni on miettinyt, tuleeko sotesta mitään, ja usko on ollut valmistelijoillakin välillä koetuksella. Mutta jos haluamme kaventaa terveyseroja, nopeuttaa hoitoonpääsyä ja lisätä tasa-arvoa terveyspalveluissa, ei viivan alle jää muuta kuin velvollisuus huolehtia sote-uudistus maaliin.

Lue lisää Demokraatista »

20.2.2015 SDP:n Tuppurainen muistuttaa palvelujen tärkeydestä yksinhuoltajille: “Yksin ei millään repeä joka paikkaan”

 

– Hiihtolomaviikot ovat parhaillaan meneillään, ja monet perheet pääsevät lomailemaan yhdessä. Yksinhuoltajaperheissä lomajärjestelyistä saattaa kuitenkin kehkeytyä oikea ongelmavyyhti, SDP:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen sanoo.

Tuppurainen sanoo muistavansa, millaista oli järjestellä työt ja lastenhoito lomien aikana. Päiväkoti meni hiihtoloman ajaksi kiinni, mutta itse en pätkätyöläisenä voinut pitää lomaa, kertoo itsekin kuusi vuotta lastensa yksinhuoltajana ollut Tuppurainen.

– Pidin varsinaista rinkiä varamummoista ja lastenhoitajista, ja lopulta myös palkkasin lastenhoitajan, nyt onnellista uusperhe-elämää viettävä kansanedustaja puuskahtaa. 

Lue lisää Demokraatista »

13.2.2015 SDP haluaa vammaisille yhdenvertaiset oikeudet

Kuluneella viikolla on ollut paljon puhetta vammaispolitiikasta ja kehitysvammaisten asemasta. Myös Ylen Ajankohtainen kakkonen omisti tiistain iltalähetyksen kehitysvammaisille.

– Ja televisiosta olemme myös seuranneet ihastuneina Pentti Kurikan Nimipäivien etenemistä kohti Euroviisuja, SDP:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen kiteyttää viikon puheenaiheen.

Hän mukaansa moni suorastaan hurjistui, kun alkuviikosta tuli tieto sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn (kok.) päätöksestä nipistää Näkövammaisten Keskusliitolta varat käsityötoiminnan ylläpitämisestä. 

Lue lisää Demokraatista »

5.1.2015 Samasta työstä sama palkka

Eriarvoisuuden kasvu on tutkitusti huolenaihe ihmisten mielissä. Haluamme nostaa tasa-arvokysymykset vahvasti esiin, sanoo SDP:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

– Nykyinen naisten ja miesten 18 prosentin palkkaero on sietämätön. Hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen samapalkkaisuusohjelma käynnistyi jo vuonna 2006, mutta tavoitteesta kaventaa palkkaero 15 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä ollaan pahasti jäljessä, Tuppurainen huomauttaa.

Lue lisää Demokraatista »

30.1.2015 SDP on vahvoilla Kreikka-keskustelussa – ”Linja on selkeä”

Kreikan vaalitulos ja Syrizan voitto herättää odotetusti keskustelua Kreikalle myönnetyistä tukipaketeista, SDP:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen sanoo.

Tuppurainen arvioi, että vasta kevääseen mennessä kotimaiset talouden ja työn kysymykset nousevat Kreikan ohi.

– Kreikka on nyt kuuma aihe ensi viikolla eduskunnassa käytävän välikysymyskeskustelun vuoksi.

Lue lisää Demokraatista »

23.1.2015 Ylös talouden taantumasta

Ihminen on aina taloutta tärkeämpi, mutta huono taloudellinen tilanne vaarantaa tasa-arvon, sanoo SDP:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Hän muistuttaa, että vanha sanonta ”vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä” on edelleen pätevä, sillä pitkittynyt taantuma ja uusimpana nyt uhkaava deflaatiokierre ovat vaarantamassa hyvinvointiyhteiskunnan perustan.

Lue lisää Demokraatista »

 

19.1.2015 Työttömyydestä on aika puhua nyt

– Työttömyys on vakava ongelma, ja siitä on aiheellista keskustella nyt, sanoo SDP:n vaalipäällikkö, kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Maassa on jo liki 350 000 työtöntä. Huolestuttavinta Tuppuraisen mielestä on, että pitkäaikaistyöttömyys on kasvussa. Yli vuoden työttömänä olleita on työttömistä jo lähes puolet.

Lue lisää Demokraatista »