Helsingin Demarinaiset

Tuetaan Ukrainaa, ei unohdeta Afganistania

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuonut sodan keskelle Eurooppaa ja pakenemisen kauhut lähelle. On todistettu, että Venäjä käyttää raakaa väkivaltaa siviilejä kohtaan. Pakenevia naisia ja lapsia on ahdisteltu. He kantavat vakavia traumoja sodan keskeltä paettuaan. Seksuaalirikokset ja kidutus sodankäynnin välineenä ovat tuomittavia.

Suomen on yhdessä Euroopan yhteisön kanssa tuettava Ukrainaa kaikin tavoin. Sotavälineistön lisäksi Ukrainaan on saatava perille humanitaarista apua. Kuntien ja valtion on autettava kaikin tavoin Suomeen päässeitä ukrainalaisia. Esimerkiksi koulut ja päiväkodit on avattava lapsille nopeasti.

Ukrainan sota ei kuitenkaan saa peittää alleen muita kriisejä maailmassa. Viime vuoden elokuussa Talebanien kaapattua vallan Afganistanissa, on lasten ja naisten asema heikentynyt merkittävästi. Tytöt eivät pääse kouluun ja lapsia jopa myydään eteenpäin. Talebanit ja Venäjä ovat hyökänneet siviilejä kohtaan tavalla, jota ei voi hyväksyä. Suomen on vietävä tukea sekä Ukrainaan että Afganistaniin. Meidän on autettava sodan keskeltä pakenevia.

Helsingin Demarinaiset haluaa kevätkokouksessaan muistuttaa rauhantyön tärkeydestä ympäri maailmaa. Kestävän rauhan edistämisen on oltava yhteiskuntamme ja Euroopan yhteisön ensisijainen tavoite. Sotarikolliset on saatettava vastuuseen, jotta oikeus toteutuu.

Helsingin Demarinaiset ry:n kevätkokous pidettiin Työväenliikkeen kirjastossa 26.4. Kokouksen yhteydessä oli mahdollista ostaa Helsingin Demarinaisten julkaisemaa Pienoiselämäkerta-teosta, jonka tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Pelastakaa Lapset ry:n kautta puoliksi Ukrainaan ja Afganistaniin.