Liittokokous 2014

Politiikka 07:37

Demarinaisten uusi puheenjohtajakolmikko

Sosialidemokraattisten Naisten puheenjohtajaksi seuraavalle kolmivuotiskaudelle valittiin Tytti Tuppurainen (Oulu). Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Tuula Petäkoski-Hult (Pirkanmaa) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Sari Melkko (Kymi). Demarinaisten liittokokous pidettiin Lappeenrannan kaupungintalolla 1. – 2.11.2014.

Kuvaaja: Matti Vuohelainen.

 


Sosialidemokraattisten Naisten 14. liittokokous pidetään Lappeenrannan kaupungintalolla Lappeenranta-salissa (Villimiehenkatu 1, 53101 Lappeenranta) 1.-2.11.2014. Kokouksen teema on ”Tasa-arvoa yli rajojen”.

KUTSU liittokokoukseen

Lappeenranta 1.–2.11.2014
 

Sosialidemokraattisten Naisten 14. varsinainen liittokokous pidetään 1.–2. päivänä marraskuuta 2014 Lappeenrannan kaupungintalon Lappeenranta-salissa (Villimiehenkatu 1,Lappeenranta) alkaen kello 10.00.

Kokouksessa käsitellään naispiirijärjestöille ja niiden perusjärjestöille toimitettavissa asiakirjoissa olevat asiat, mukaan luettuna hallituksen esitykset naisliiton ja naispiirien sääntöjen muuttamiseksi sekä naisliiton sääntöjen 13 § määräämät asiat.

Kokouksessa käsiteltäviksi tarkoitetut asiat on tehtävä naisliiton sääntöjen 11 § määräämässä järjestyksessä hallitukselle 31.8.2014 mennessä.

Helsingissä 30. päivänä huhtikuuta 2014

SOSIALIDEMOKRAATTISET NAISET, hallitus


Ilmoittaudu seuraajaksi!

Jos et ole kokousedustaja, mutta tasa-arvoasia kiinnostaa, ilmoittaudu seuraajaksi Sosialidemokraattiset Naiset ry:n liittokokoukseen. Liittokokous järjestetään 1.-2.11.2014 Lappeenrannan kaupungintalolla.

Osallistumismaksu seuraajilta on 100 euroa. Osallistumismaksu sisältää ruokailut, sekä majoittautumisen kahden hengen huoneessa. Majoitus on järjestetty Sokos Hotel Lappeesta. Jos haluat yhden hengen huoneen, on lisämaksu siitä 40 euroa.

Jos haluat osallistua liittokokoukseen vain lauantaina, on osallistumismaksu 25 euroa. 25 euron osallistumismaksu sisältää lounaan ja iltapäiväkahvit.

Lauantai-iltana on mahdollisuus osallistua iltapalalle Sokos Hotel Lappeessa. Iltapalan hinta 15 euroa / henkilö.

Ilmoittautuminen tapahtuu linkin takaa löytyvällä lomakkeella 12.10.2014 mennessä: ilmoittautumislomake.

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuneille lähetetään osallistujakirje ilmoittautumisen jälkeen viimeistään viikolla 42.

Lisätietoja:
Laura Ylitalo
järjestösihteeri
laura.ylitalo(at)sdp.fi
p. 045 165 5011


Demarinaisten 14. liittokokouksen tausta-asiakirja:

Tasa-arvoa yli rajojen

Sosialidemokraattiset Naiset toimivat pienituloisten, köyhien ja syrjäytymisvaarassa olevien aseman kohentamiseksi. Meillä on rohkeutta nähdä yhteiskunnassa vallitseva riisto ja sorto, eriarvoisuus, epäoikeudenmukaisuus ja väkivalta sekä toimia niiden lopettamiseksi.
SDP:n tehtävä on puolustaa oikeudenmukaisuutta ja edistää sosiaalista sekä taloudellista tasa-arvoa. Tiukan talouden aikana perusturva ja -palvelut suojataan ahneudelta. Kaikille lapsille kuuluvat palvelut ja etuudet – kuten lapsilisä, neuvola, varhaiskasvatus ja koulunkäynti – turvataan. Suomen tulee olla tasa-arvon ja äitiyden näkökulmasta mallimaa.

Lue koko tausta-asiakirja:
A3 koossa aukeamittain (pdf) »
A4 koossa sivuittain (pdf) »


Toimintasuunnitelma 2015-2017

Järjestötoiminnan mahdollisuuksiin ja monipuolisuuteen vaikuttaa eduskuntavaalien 2015 onnistuminen SDP:n osalta. Naiset ovat äänestäneet miehiä uutterammin. Kansanedustajakaartissamme naiset ovat edustaneet uutta nuorta politiikkasukupolvea. Eduskuntaryhmässämme on ollut naisenemmistö. Naisiin luotetaan ja lunastamme luottamuksen yhä uudelleen. Hyvä vaalityö mahdollistaa vaalivoiton ja toiminnallemme riittävän rahoituksen. Naisliiton päätäntävalta on liittokokouksen välisenä aikana hallituksella. Työvaliokunta valmistelee hallitukselle päätösesitykset ja Naisliiton toimitsijat vastaavat hallituksen kanssa päätösten toteutuksesta.

Toimintasuunnitelma (pdf) »


Uutisia

Liittokokousuutisia »


Työläisnaisten marssi

Arvo Koskimaa

Nyt naiset uljahat yhdistykää,
on oikeus saatava voittoon.
Ei meitä voi enää syrjäyttää,
kun me astumme aamun koittoon.
Ei esteet saa meitä lannistaa,
ei järkyttää viha, vaino.
Meitä sama toivo kannustaa,
pois nyt harteilta huolien paino.

:,: Ylös siskoset siis, taistelemaan,
arkuus ei meitä auta!
Kaikk’ kodin rauhaa puoltamaan,
konsa uhkaa miekka ja rauta. :,:

On ylväs aatteemme ihmisyys,
sen puolesta kamppailkaamme.
Voiton meille tuo yksimielisyys,
sitä viiriä seuratkaamme.
Kun kerran naisetkin yhdistyy,
ja vartioiks’ rauhan ryhtyy,
silloin voitettu on valheen kyy,
kaikki kansat veljiksi yhtyy.

:,: Ylös siskoset siis taistelemaan,
arkuus jne. :,: