Maila Tikkanen ehdolle Demarinaisten varapuheenjohtajaksi

Uudenmaan Demarinaiset esittää tuusulalaista Maila Tikkasta Sosialidemokraattiset Naiset varapuheenjohtajaksi. Tikkanen työskentelee ammattiliitossa KTV/JHL koulutuspoliittisena asiantuntijana ja hän on työskennellyt ammattiliitossa koulutuspoliittisten kysymysten parissa yli 36 vuotta.

– Työssäni koulutuspoliittisena asiantuntijana olen huomannut, että haasteena on lähinnä naisvaltaisten alojen ammatillinen koulutus, koulutusmahdollisuuksien varmistaminen nuorille ja työssä olevien ammatillisen täydennyskoulutuksen edistäminen. Näen nämä koulutuspoliittiset kysymykset tärkeinä erityisesti demarinaisille, joiden tavoitteena on rakentaa tasa-arvoisempi yhteiskunta, Tikkanen kertoo.

Ammatillisen koulutuksen reformi tuo mukanaan uudet haasteet työelämätahdin edelleen kiristyessä ja samanaikaisesti työpaikoilla uusien ammattilaisten työpaikkakouluttamisessa. Hyvinvoiva ja tasa-arvoinen yhteiskunta syntyy osaamisen ja koulutuksen kautta. Naisliiton tulee nostaa sivistys nykyistä vahvemmin esille.

– Maila on järjestelmällinen ja aikaansaava ihminen. Hän on viimeisten kahden vuoden aikana toiminut Uudenmaan Demarinaisten taloudehoitajana ja hän on hoitanut tehtävän mallikkaasti. Maila on ihminen, joka välittää muista ja hän on todella yhteistyökykyinen. Uskon, että Maila olisi erinomainen tuki Naisliiton puheenjohtajalle ja hän toisi osaamisellaan ja iloisella asenteella paljon lisäarvoa koko sosialidemokraattiselle naisliikkeelle, Uudenmaan Demarinaisten puheenjohtaja Anette Karlsson kertoo.

Uudenmaan Demarinaisten ehdokkaat Naisliiton hallitukseen ovat keravalainen Leena Harjula-Jalonen, espoolainen Marita Lassila ja nurmijärveläinen Maire Suomi.

 

Sosialidemokraattiset Naiset 15. liittokokous järjestetään 25.-26.11.2017 Tampereella. Uudenmaan Demarinaisilla on 20 liittokokousedustajaa.