Meillä on unelma

Politiikka 13:28

Sosialidemokraattisten Naisten kannanotto, 26.3.2013

Meillä Demarinaisilla on unelma paremmasta maailmasta. Siinä maailmassa nuorten tyttöjen ja poikien, naisten ja miesten ei tarvitse turvautua prostituutioon elättääkseen itsensä ja perheensä.

Prostituutiossa on aina kysymys hyväksikäytettävästä ja hyväksikäyttäjästä. Tätä tosiasiaa ei muuta se, että siitä maksetaan korvaus. Seksuaalinen hyväksikäyttö ja seksuaalinen väkivalta ovat tuomittavia kaikissa muodoissaan.

Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat nuoret, jotka joutuvat siirtymään lapsuudesta suoraan aikuisuuteen. Heidän kehitykselleen ei jää tilaa yliseksualisoituneessa yhteiskunnassa, jossa kovakin porno on helposti nähtävillä. Tehokkaat markkinointikoneistot luovat nuorille katteettomia kuluttamiseen liittyviä tarpeita ja toiveita. He eivät välttämättä miellä seksin myymiseksi vaihtokauppaa, jossa aluksi korvauksena on tavara, esimerkiksi merkkifarkut tai kalliita meikkejä.

Ruotsissa yli kymmenen vuotta sitten tehty seksin oston kiellon vaikutukset ovat positiiviset: seksin osto on vähentynyt, prostituoitujen asema parantunut ja suuri enemmistö on asettunut lain vastustajista sen kannattajiksi. Rahakasta seksikauppaa pyörittävät rikollisryhmät karttavat nyt Ruotsia.

Tuemme oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonia hänen ponnisteluissaan seksin ostamisen kieltävän lain säätämiseksi.

Demarinaiset vaatii hallitukselta pikaisia toimia seksin oston kriminalisoimiseksi ja kunnollisia resursseja erilaisiin tukitoimiin: prostituutiosta irti haluavien tukemiseen, hyväksikäyttäjien auttamiseen, prostituutiota työssään kohtaavien viranomaisten kouluttamiseen ja tiedottamiseen.

Siinä hyvässä maailmassa, jonka puolesta taistelemme, ei kenenkään ihmisarvo saa olla kaupan. Niin kauan kuin on unelmia, on toivoa.

Lisätietoja:

Merja-Hannele Vuohelainen
Demarinaisten toiminnanjohtaja
merja.vuohelainen(at)sdp.fi
puhelin 040 746 4070