Politiikka

Demarinaiset vaativat hallitukselta investointeja ihmiseen

14.12.2008

-Tässä taloustilanteessa tarvitsemme aktiivista työttömyyden ehkäisyä, sanoo Demarinaisten puheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson.

-90-luvun laman vaikutukset koettiin kipeästi useissa perheissä. On erittäin viisasta ennaltaehkäistä kaikin mahdollisin keinoin työttömyyden syntyä. Ennakointi on helpompaa ja edullisempaa kuin jo syntyneen työttömyyden hoito, Guzenina-Richardson huomauttaa.

Sosialidemokraattisten Naisten mielestä Suomi tarvitsee investointeja ihmiseen ja palveluihin. Lamavuosien virheitä ei saa toistaa. Taantuman muuttuminen lamaksi on vielä estettävissä.

-Viisas oppii virheistään. Kaikki keinot työttömyysuhan alla elävien ihmisten auttamiseksi on otettava nopeasti käyttöön.

-Kuluttajilla on oltava luottamus riittävään lääkekuuriin. Hallitus väistelee ja viivyttelee elvytystoimenpiteissään. Tämä on sama kuin lääkäri antaisi poskiontelotulehdukseen pari antibioottia ja kehottaisi palaamaan tammikuussa asiaan, Guzenina-Richardson vertaa.

Taantuman sosiaalisten seurausten ehkäisemiseksi Demarinaiset kehottavat hallitusta suuntaamaan tukensa vaikeuksissa olevien kuntien palveluihin, koulutukseen ja aktivoivaan työvoimapolitiikkaan.

-Kuntataloutta on vahvistettava. Valtion on tultava kuntien rinnalle taistelemaan taloustaantumaa vastaan. Jos valtiolla on varaa velkaantua veronkevennysten vuoksi, ei ole syytä pelätä lisävelkaantumista laajan muutosturvan vuoksi.

-Paras joululahja työttömyysuhan alla eläville perheille on hallituksen lupaus aktiivisista panostuksista julkisten ja yksityisten investointien edistämiseen sekä luotettaviin, ihmisläheisiin kuntapalveluihin, puheenjohtaja Guzenina-Richardson kokoaa.

Demarinaisten hallitus 14.12.08

Lisätietoja:
puheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson, p. 050 512 2282
toiminnanjohtaja Merja-Hannele Vuohelainen, p. 040 746 4070