Politiikka

Vahvat naiset turvaavat arjen

Sosialidemokraattisten Naisten kannanotto naistenpäivänä 8.3.2013

Euroopassa vyöryävä talouden kriisi vaikuttaa Suomessakin. Talouden heikentyminen näkyy julkisen talouden kestävyysvajeena. Samaan aikaan väestömme on ikääntynyt vauhdilla ja se asettaa omat realiteetit julkisen puolen palvelujen kasvavalle tarpeelle. Naisten osuus julkisella puolella on vahva erityisesti hoito-, hoiva-, opetus- ja kulttuurin saralla.

Monet kunnat etsivät taloudellisesti heikon ajan keskellä kuumeisesti säästöjä ja henkilöstön lomautus on yksi ikävimmistä keinoista. Naisvaltaisella julkisella sektorilla lomautuksen uhreiksi joutuvat naiset. Talouden taantumassa samat ihmiset tekevät pienemmällä ajalla samat työt kuin ennen ja väsyvät yhä enemmän. Tämä näkyy lisääntyneinä sairauspoissaoloina ja uupumus heijastuu perheiden ja lasten hyvinvointiin.

Me Sosialidemokraattiset Naiset tiedämme, että jos emme omalta osaltamme puutu myös Euroopan talouskriisin vastuunkantamiseen, talouden kierre pahenee, pankkikriisi leviää ja elämä Suomessa kurjistuu. Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen tekee oikeudenmukaista politiikkaa Euroopan talouskriisin hoidossa. Emme lainaa ehdoitta ja saamme selkeät vakuudet takaisinmaksusta. Haluamme pankkien omistajat ja yksityiset sijoittajat vastuuseen ja osallistumaan kriisien kustannusten hoitamiseen. Olemme tukena pitäen samalla huolen Suomen talouden ja suomalaisten veronmaksajien eduista. Luotamme valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen taitavaan talouskriisin ratkaisukykyyn.

Suomalaiset naiset ovat uurastaneet aina, myös heikkoina aikoina. Työllämme perheiden ja julkisen puolen tehtävissä olemme parhaiten turvaamassa tulevaisuuden hyvinvointia ja talouden taantumasta nousua. Me naiset olemme riittävän vahvoja. Olemme arjen turvaajia.

Tuula Peltonen
puheenjohtaja
tuula.peltonen(at)eduskunta.fi
050 512 2156