Savo-Karjalan Demarinaiset

Savo-Karjalan Demarinaiset: Presidentti on tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolustaja 

Julkaistu alunperin 25.1.24 Viikko Pohjois-Karjalassa

Tasa-arvo on kiinteä osa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Tyttöjen ja naisten oikeudet kaipaavat rohkeaa puolustajaa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Presidentin tulee puhua tasa-arvosta Suomessa ja maailmalla. Hänen tulee johtaa esimerkillään. Eriarvoisuus, tyttöjen ja naisten oikeuksien sivuuttaminen ja vähemmistöjen huomiotta jättäminen heikentävät yhteiskuntaa ja horjuttavat sen vakautta.  

Kaikilla tytöillä ja naisilla tulee olla mahdollista toteuttaa haaveitaan, kouluttautua ja luoda uraa. Tasa-arvo ja jakamaton ihmisarvo vaativat vankkumatonta ja vastuullista puolustustyötä. Naisten paikka on kaikissa yhteiskunnan päätöksen pöydissä. Turvallisuus, puolustus ja tie kestävään rauhaan rakentuvat niin, että kaikkien sukupuolten ääni kuuluu päätöksenteossa.  Hyvä turvallisuuspolitiikka on myös tasa-arvotyötä. 

Suomi tarvitsee presidentin, joka kuvastaa meitä, tasa-arvon mallimaata ja kertoo esimerkillään jatkuvasta työstä sen parantamiseksi. Suomi tarvitsee presidentin, joka uskoo ihmiseen ja ihmisarvoon. Jutasta saamme kokeneen ulko- ja turvallisuuspolitiikan osaajan. Arvojohtajan, joka on aidosti tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolella. Siksi valintamme on selvä. Jutta Urpilainen tasavallan presidentiksi! 

Tytti Tuppurainen

Demarinaisten puheenjohtaja,

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Tytti Luoma 

Savo-Karjalan Demarinaisten puheenjohtaja,

Koulutuspäällikkö Humanistinen ammattikorkeakoulu