Toiminta

1.11.2013 Feminismikeruu: Henkilökohtainen on poliittista!

Työväenmuseo Werstas on aloittanut valtakunnallisen aineistokeruun Suomen feministisen liikkeen historian ja nykypäivän tallentamiseksi jälkipolville. Werstas kerää kokoelmiinsa esineitä ja valokuvia, mutta samalla myös henkilökohtaisia tarinoita. Yhteistyökumppaneina keruussa toimivat Naisasialiitto Unioni sekä Työväen Arkisto. 

AINEISTO
Lahjoitettava aineisto voi olla erilaisten kampanjoiden ja tempausten materiaalia, kantaaottavia vaatteita, henkilökohtaisiin avainkokemuksiin liittyviä muistoesineitä, zinejä, levyjä, julisteita tai vaikkapa toimintaryhmistä kertovia valokuvia. Esineiden tai kuvien iällä ei ole merkitystä. Olennaista on se, mitä materiaalin taustalla olevat tarinat kertovat liikkeestä ja yksilöstä.
Lisätietoja » 

MUISTELUT
Feminismin historian tallentamisessa omakohtaisiin kokemuksiin perustuvat muistelut ovat tärkeitä. Muisteluita kerätään talteen Feminismin muistot -kirjoituskilpailussa, johon voit kirjoittaa omaa tarinaasi niin pitkästi kuin haluat. Muistelmatekstissä voit kertoa esimerkiksi, kuinka itse kiinnostuit feminismistä, mitkä tapahtumat ja ketkä ihmiset ovat olleet tärkeitä innoittajia.
Lisätietoja »