Toiminta

1.5.2011 Jutta Urpilainen: Tarvitaan työllistävä lisäbudjetti ennen kesää

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mukaan seuraavan hallituksen suurin haaste on työttömyyden torjunta.

– Työ on kaiken perusta. Seuraavan hallituksen suurin haaste työttömyyden torjunta. Nyt neljännesmiljoona kansalaista on vailla työtä. Työttömyys lisääntyy, vaikka talous kasvaa.  Erittäin huolestuttavia ovat tiedot, että työ- ja elinkeinotoimistojen vuoden 2011 määrärahat ovat jo nyt loppumassa. Rahat, jotka on tarkoitettu työttömäksi joutuneen ihmisen auttamiseksi ponnistamaan takaisin työelämään, on siis rankasti alimitoitettu. Nyt tarvitaan työllistävä lisäbudjetti vielä ennen kesää.

– Seuraavalla hallituskaudella meidän on mahdollista torjua työttömyyttä ja nitistää nuorisotyöttömyys. Haluaisinkin nostaa työttömyyden vastaisen taistelun uuden hallituksen ykkösasiaksi.

Kansalaisten vaaliviesti syytä ottaa politiikan ohjenuoraksi

Eduskuntavaaleissa poliitikoille annettiin selkeä viesti kansalaisilta eriarvoisuuden lisääntymisen pysäyttämisestä. Urpilaisen mukaan vaaleissa pärjänneiden puolueiden velvollisuus on nyt tehdä konkreettisia tekoja eriarvoisuuden vähentämiseksi ja oikeudenmukaisuuden lisäämiseksi.

– Turhautuminen kasvavaan eriarvoisuuteen ja epäoikeudenmukaisuuteen sai kansan liikkeelle. Nämä vaalit olivat puheiden osalta poikkeuksellisen selväsanaiset ja puolueiden väliset poliittiset linjaerot selkeät. Kansalaisten oli nyt helpompi kuin aikoihin ottaa vaaleissa kantaa politiikan suuntaan. Protestivaalien suuri viesti oli se, että suomalaisen politiikan suuntaan on tultava muutos.

– Kansalaisten vaaliviesti on kaikkien puolueiden otettava tosissaan. Tarvitsemme selkeitä näyttöjä kansalaisten tahdon kuulemisesta ja tekoja eriarvoisuuden lisääntymisen pysäyttämiseksi. Tämä on vaaleissa pärjänneiden puolueiden velvollisuus. Nyt tarvitsemme Suomessa nöyryyttä ja malttia löytääksemme kansallisen sovinnon tien Suomen muuttamisesta oikeudenmukaisemmaksi.

– Tekoja tarvitaan kaikilta. Haluan nähdä myös elinkeinoelämän osallistuvan oikeudenmukaisuuden ja kohtuuden vahvistamiseen yhteiskunnassamme. Elinkeinoelämässä johdon erilaiset palkitsemisjärjestelmät ovat karanneet täysin käsistä. Haastankin heidät itse esittämään keinoja epäoikeudenmukaisuuksien ja kohtuuttomuuksien korjaamiseksi. Tarvitaan ponnistuksia kaikilta, jotta pääsemme yhdessä eteenpäin.

SDP:n puheenjohtaja vappukiertue ulottui Lahteen, Heinolaan, Orimattilaan ja Kärkölään
Lisätietoja: Jutta Urpilainen, p. 050 511 3059

Vappupuhereferaatti 1.5.2011