Toiminta

16.1.2015 Eduskuntavaalit 2015 – vahvat ja rohkeat demarinaiset Helsingistä

Tulosta esite (pdf) »
Tee-se-itse taittomalli (pdf) »

Karita Toijonen eduskuntaan 2015

KARITA
TOIJONEN
150

toijonenkarita(at)gmail.com
GSM 040 572 3173
www.karitatoijonen.fi

AIDOSTI. ROHKEA.
INVESTOIDAAN IHMISEEN.

Haluan, että tulevaisuuden Suomi on tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen. Kestävän kehityksen ja taloudellisen kasvun kannalta on tärkeää vahvistaa sosiaalista ja inhimillistä pääomaa. Se tarkoittaa maksutonta koulutusta, toimivaa terveydenhuoltoa, työn ja toimeentulon mahdollisuuksia jokaiselle.

Investoidaan ihmiseen, hyvinvoivaan Suomeen. Koulutukseltani olen lastentarhanopettaja, kasvatustieteiden kandidaatti ja erityisopettaja. Työskentelen kehitysvammaisten erityisluokanopettajana.


Nina Castén eduskuntaan 2015

NINA
CASTÈN
135

nina.casten(at)gmail.com
www.ninacasten.fi
facebook.com/castennina
twitter.com/Nina_Casten

YHTEISÖLLISYYDEN PUOLESTA VÄLINPITÄMÄTTÖMYYTTÄ VASTAAN

Nina Castén, 31 v. on Drom ry:n toiminnanjohtaja, kulttuurituottaja ja filosofian maisteri: Olen huolissani yhteiskuntamme henkisen hyvinvoinnin rapautumisesta. Jatkossa on tehtävä työtä sekä aineellisen että henkisen hyvinvoinnin eteen. Kiusaaminen, välinpitämättömyys, ihmisten yksinäisyys ja siitä aiheutuva syrjäytymisen kierre on saatava loppumaan. Vastaukseni on yhteisöllisyyden ja välittämisen ilmapiirin palauttaminen yhteiskunnan keskiöön.

Haluan olla rakentamassa moniarvoista, yhdenvertaista ja välittävää yhteiskuntaa, jossa jokainen ihminen on arvokas omana itsenään.


Tuula Haatainen eduskuntaan 2015

TUULA
HAATAINEN
136

tuula.haatainen(at)kolumbus.fi
GSM 040 334 5813
www.tuulahaatainen.fi

TURVALLISEN ARJEN PUOLESTA

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja valtiotieteen maisteri ja kahden nuoren äiti. Olen toiminut kansanedustajana, opetusministerinä sekä sosiaali- ja terveysministerinä sekä Helsingin valtuutettuna. Työni sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajana ja Kuntaliitossa on vahvistanut käsitystäni hyvinvointiyhteiskunnan tärkeydestä.

Haluan nostaa yhteisvastuun kärkeen. Meillä on varaa pitää huolta vanhuksista, lapsista sekä nuorista. Myös Helsingissä. Ihmisille on myös annettava mahdollisuus huolehtia itsestään ja läheisistään. Tällä hetkellä olen Ensi- ja turvakotien liiton puheenjohtaja.


Johanna Laisaari eduskuntaan 2015

JOHANNA
LAISAARI
140

johanna.laisaari(at)gmail.com
www.johannalaisaari.fi
www.facebook.com/Johanna Laisaari

PIENTEN PUOLELLA

Olen 40-vuotias kolmen lapsen äiti ja varatuomari Herttoniemestä. Työskentelen Vantaan lastensuojelussa. Johdan puhetta Herttoniemen ala-asteen koulun vanhempaintoimikunnassa ja istun Suomen Vanhempainliiton johtokunnassa.

Äitinä ja lastensuojelun ammattilaisena olen huomannut arjessani, että politiikassa ei ole huomioitu lasten ääntä ja näkökulmaa. Yli 100 000 lasta elää köyhyydessä. Säästöt kurittavat koulutointa ja päivähoitoa ympäri Suomea. Perheiden peruspalveluista ja ennaltaehkäisevästä sosiaalityöstä on leikattu.

Onkin tarkoin mietittävä, miten päätökset vaikuttavat lasten, nuorten ja perheiden elämään. Helsingin koulutaistoissa olen puolustanut lähikouluja. Myös valtakunnan politiikassa missioni on pitää pienten puolta.


Päivi Lipponen eduskuntaan 2015

PÄIVI
LIPPONEN
141

paivi.lipponen(at)eduskunta.fi
GSM 050 512 2264
www.paivi.fi

 

ELETÄÄN YHDESSÄ.

Kolmen tyttären äiti ja pienen Onni-koiran emäntä. Kansanedustaja ja tulevaisuusvaliokunnan pj. Ammatiltani olen historianopettaja ja filosofian tohtori.

  • Suomi tarvitsee yksituumaisuutta. Meillä on osaamista ja yhdessä pärjäämme. Tulevaisuutemme tehdään luokkahuoneissa, hyvä opetus on jokaisen lapsen oikeus ja nuorella on oltava polku opintoihin ja työelämään.
  • Jokainen ihminen tarvitsee kodin ja asumisen pitää olla kohtuuhintaista.
  • Ikäihmisiä on kohdeltava kunnioituksella ja hoiva- sekä terveyspalveluiden on seurattava ihmisen kunnon muutoksia.
  • Kulttuuri on ihmisyyden ydin, kirjasto-, museo- ja teatterinautinnot tuovat iloa. Yhdessä olemme enemmän.


Sara Paavolainen eduskuntaan 2015

SARA
PAAVOLAINEN
146

GSM 040 536 2999
www.sarapaavolainen.fi

KAIKILLE HYVÄ YHTEISKUNTA

Olen 2. kauden kaupunginvaltuutettu ja valtuuston 2. varapuheenjohtaja. Aiemmin olen toiminut itselleni läheisten asioiden parissa sosiaalilautakunnassa. Ammattinäyttelijänä edustan kulttuurin kenttää laaja-alaisesti.

Minulle tärkeää on saattaa sosiaaliturva aidosti erilaisia elämäntilanteita ja pätkätyöläisiä tukevaksi. Aikuisen kehitysvammaisen tyttären vanhempana tunnistan yhteiskunnan kyvyn pitää heikoimmista huolta. Yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus ovat yhteiskunnan koossa pysymisen ehdoton edellytys, ja niiden puolesta toimin kaikin voimin.


Nasima Razmyar eduskuntaan 2015

NASIMA
RAZMYAR
147

www.facebook.com/razmyarnasima
twitter.com/nasimarazmyar
www.nasima.fi

INHIMILLISTEN ARVOJEN YHTEISKUNTA

Tasa-arvon eteen tehty työ koituu koko yhteiskunnan hyväksi. Nykyinen kehitys, jonka myötä ihmisten väliset hyvinvointi-, koulutus- ja varallisuuserot kasvavat, on pysäytettävä. Suomen on jatkossakin oltava maa, jossa ihmisen tausta ei saa määrittää tämän tulevaisuutta. Mahdollisuus hyvään elämään, koulutukseen ja työhön on oltava kaikkien ulottuvilla.

Uskon vakaasti, että Suomen menestyskulku jatkuu, kunhan ihmiset voivat hyvin ja jokaisesta välitetään. Olen ehdolla eduskuntaan, jotta Suomi näyttäytyy tulevaisuudessa tasa-arvoisena, inhimillisten arvojen yhteiskuntana.


Kaarin Taipale eduskuntaan 2015

KAARIN
TAIPALE
149

Kirjoita kaarin.eduskuntaan2015(at)gmail.com
Twiittaa @dochakuka
Lahjoita https://holvi.com/shop/KTw4bl/
Katso kaarintaipale.net
Tykkää www.facebook.com/KaarinEduskuntaan

TIUKKAA TEKSTIÄ JA TEKOJA!

Eriarvoistuminen ja yksityistäminen on pysäytettävä. On tehtävä energiavallankumous ja luotava uutta työtä. Tuotanto ja kulutus eivät saa turmella elinympäristöä. Kestävä kehitys on eri näkökulmien yhteensovittamista eikä yhden asian liike.

Olen tehnyt töitä Suomessa ja maailmalla yksityisellä, julkisella ja järjestöpuolella. Koulutukseni on tekniikan tohtori, alana kaupunkipolitiikka.


Pilvi Torsti eduskuntaan 2015

PILVI
TORSTI
151

pilvi(at)pilvitorsti.fi
GSM 040 719 1206
twitter: @pilvitorsti
www.pilvitorsti.fi
www.facebook.com/pilvitorsti

POLITIIKAN TÄYTYY PELASTAA MAAILMA

Vaalilupauksia tärkeämpää on valita päättäjiä, joiden tapaan toimia, ajatella ja arvottaa asioita voi luottaa kaikissa tilanteissa.

Pilvi Torsti on 38-vuotias valtiotieteen tohtori, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Hän on työskennellyt työministerin erityisavustajana, valtiosihteerinä opetus- ja kulttuuriministeriössä, tutkimusjohtajana, hankepäällikkönä Bosnia ja Hertsegovinassa, toimittajana ja tietokirjailijana – viimeisin teos ”Suomalaiset ja historia”. Naimisissa, kolmen pojan äiti.


Mirka Vainikka eduskuntaan 2015

MIRKA
VAINIKKA
153

mirka.vainikka(at)hotmail.fi
GSM 040 522 4378
www.mirkavainikka.fi
Kansalaisaloite ”Lähipalvelut turvattava lailla” www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/985

ARJEN AMMATTILAINEN.
VAHVASTI LÄSNÄ.

Arjen tasapaino luo pohjan täysipainoiselle elämälle, siksi politiikka ei saa etääntyä ihmisestä ja arjesta. Haluan auttaa ihmisiä. Ihmisten hyvinvointi on turvattava, oli sitten kysymys sosiaali- ja terveyspalveluista, työstä tai asumisesta. Ihmisen hyvinvoinnille on tärkeää, että ei tarvitse pelätä tai tuntea oloaan turvattomaksi sairastuessaan, ulkona liikkuessaan tai muissa arjen tilanteessa.

Ihminen tarvitsee oikeudenmukaisuutta, työtä ja tasa-arvoa – ihminen ensin!


Sinikka Vepsä eduskuntaan 2015

SINIKKA
VEPSÄ
154

sinikka.vepsa(at)elisanet.fi
GSM 050 598 2266
www.sinikkavepsa.fi

HYVÄ HOITO JA HUOLENPITO KUULUU KAIKILLE.

Olen tehyläinen kokenut sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja. Toimin osastonhoitajana Helsingin kaupungilla muistisairaiden asukkaiden yksikössä. Olen perheellinen, aikuistuneiden kaksostyttöjen äiti. Huoli ikäihmisten ja nuorten asemasta sai minut lähtemään mukaan politiikkaan. Haluan tuoda eduskuntaan monipuolisen hoitoalan kokemukseni arjen asiantuntijana. Tärkeää on turvata nuorten koulutusmahdollisuudet ja pääsy työelämään. Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisella on taattava hyvä hoito ja huolenpito kaikille.

Puheiden aika on ohi. Tietoa on. Nyt tarvitaan tekoja.SDP:n eduskuntavaaliohjelma, Suunta Suomelle (Riktning för Finland), on ilmestynyt. Lue, mieti ja päätä, mihin suuntaan sinä haluaisit Suomen lähtevän kulkemaan ensi keväänä. Muista myös äänestää suunnan puolesta!

SDP vaaliohjelma suomeksi (pdf 2 Mt) »
SDP vaaliohjelma ruotsiksi (pdf 2 Mt) »