Toiminta

16.6.2014 Demarinaiset: Ensi- ja turvakoteja ei saa unohtaa

Tiedote

Demarinaiset vaatii tulevissa minihallitusneuvotteluissa ja sosiaalihuoltolain uudistamistyössä hallitukselta vahvaa ensi- ja turvakotien toiminnan turvaamista.

– Perheen elämän järkkyessä tarvitaan vahvaa turvaverkkoa. Ensi- ja turvakodit ovat olennainen ja merkittävä osa tässä tuessa. Niiden toiminta on saatava vakaaksi määrärahojen ja paikkojen riittävyyden osalta, sanoo Demarinaisten puheenjohtaja Tuula Peltonen.

Ensi- ja turvakotien tavoitteena on turvata lasten oikeudet suotuisiin kasvuolosuhteisiin ennen ja jälkeen syntymän sekä kaikille oikeuden väkivallattomaan perhe-elämään. Ensi- ja turvakodit ovat kehittäneet toimintaansa mm. ottamalla huomioon paremmin myös miehet: auttamalla vanhemmuudessa, erotilanteessa tai väkivallasta irtautumisessa tukea tarvitsevia miehiä.

– Hallitus on antanut oikean signaalin ensi- ja turvakotien työn merkityksestä, kun se päätti siirtää turvakotien rahoituksen valtiolle vuoden 2015 alusta. Nyt minihallitusneuvottelujen ovella toivomme, että ensi- ja turvakotien rahoitus mitoitetaan kansainvälisten paikkamääräsuosituksien mukaisesti ja että ensi- ja turvakotien asema linjataan selkeästi tulevassa sosiaalihuoltolaissa, toteaa Peltonen.

Lisätietoja:
Tuula Peltonen
Demarinaisten pj
PES Women vpj, SIW vpj
050 512 2156