Toiminta

17.8.2011 Tuula Haatainen lähtee SDP:n presidentin esivaaliin

Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen kertoi Lasipalatsissa 17.8.2011 järjestetyssä tiedotustilaisuudessa lähtevänsä täysillä mukaan SDP:n presidentin esivaaliin.

tuula_haatainen_tiedotustilaisuus_17.8.2011

”Olen päättänyt rohkeasti lähteä mukaan SDP:n presidenttikisaan. Minulle tasa-arvo, kansalaisten osallisuus ja demokratia ovat hyvin tärkeitä arvoja ja niiden puolesta haluan työskennellä.

Presidentti-instituutio on mielestäni arvokas: Tasavallan presidentti käyttää tärkeää ulkopoliittista valtaa, mutta on parhaimmillaan kansakuntaa kokoava voima. Se, että meillä on eduskunnan ja hallituksen lisäksi presidentti-instituutio, ei heikennä kansanvaltaa. Päinvastoin, presidentti toimii tasapainottavana elementtinä ja voimavarana.”

Minulle demokratia on vakava asia. Demokratiaan kuuluu, että on ehdokkaita, joita voi vertailla ja joista voi aidosti valita.

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Olen valmis tekemään työtä sellaisen Suomen puolesta, joka 100-vuotissyntymäpäivänään on oikeudenmukainen, suvaitsevainen ja henkisesti vahva kohtaamaan muuttuvan maailman.”

Kuva: Anneli Velho

Tuula Haataisen tiedostustilaisuudessa pitämä puhe: ”Miksi lähden mukaan SDP:n presidentin esivaaliin?” »