Toiminta

19.8.2012 Onnen oleminen -yhteisötaiteellinen kokonaisuus Myllypuron vanhustenkeskuksessa

Näyttely avoinna: 15.8-30.9.2012
Paikka: Myllypuron vanhustenkeskus (entinen Myllypuron sairaala), Myllymatkantie 4, 00920 Helsinki

Myllypuron vanhustenkeskus on minulle tuttu paikka jo vuosien takaa. Kun olin töissä läheisessä päiväkoti Neulasessa, kävimme lasten kanssa laulamassa vanhuksille juhlapyhien aikaan. Sama perinne jatkuu edelleen, kiitokset päivähoidon työntekijöille!

 

Oli liikuttava seurata vanhusten ja lasten kohtaamista, nähdä vanhusten ilo. Kaikilla vanhuksilla ei ole omaisia lähellä. Muutamia vuosia tämä vanhustenkeskus oli myös rakkaan sukulaiseni koti.

Myllypuron vanhustenkeskuksessa on nyt 165 asukasta, lisäksi vanhusten päivätoimintaan osallistuu noin 50 senioria. Myllypuron vanhustenkeskuksen toiminnasta olen kuullut paljon hyvää palautetta, vanhuksien omatoimisuutta tuetaan oikeasti.

Taiteilijat Merja Heino, Nella Keskisarja, Rauni Sipilä ja Ella Valkeapää ovat viettäneet aikaa vanhusten kanssa ja nyt nähdään upea lopputulos. Teokset on sijoitettu eri puolille vanhustenkeskusta, ne muodostavat talon sisällä kulkevan reitin.

Näyttelyn aikana kokonaisuus kasvaa croquis-piirustuksin, joiden malleina ovat vanhustenkeskuksen asukkaat ja ystävät. Näyttelyn teokset käsittelevät onnea ja sen kohtaamista eri muodoissa. Millaiset asiat tuntuvat onnellisilta, millaisten asioiden tekeminen tekee onnelliseksi. Millaisista pienistä onnen hetkistä ihmisen elämä koostuu.

Näyttelyn teosten valmistamiseen on osallistunut 35 talon asukasta ja heidän omaisiaan. Näyttelyssä on mukana värimaalauksia, muotokuvia asukkaista, videoita, installaatioita sekä yksi lanka-kangas-ommelteos. Suosittelen lämpimästi!

Teksti ja kuva: Irma Marttila