Toiminta

21.1.2014 Eurovaaliehdokkaat polkaisivat käyntiin vaalikampanjansa demariristeilyllä

SDP:n viime viikonlopun (18.-19.1.14) jäsenristeily veti väkeä; reilut 1600 demaria seilasi M/S Silja Europalla. Mukana olivat myös kaikki tähän mennessä nimetyt eurovaaliehdokkaat, sisar- ja lähijärjestöt ja paljon yhteistyökumppaneita.

Ohjelmassa oli sekä asia-asiaa että hulvatonta hauskanpitoa. Moni toveri joutui ottamaan yönkin avuksi. Niin paljon paikalla oli vanhoja tuttuja – uusien tuttavuuksien lisäksi – joiden kanssa oli vaihdettava kuulumiset ja väännettävä politiikkaa auringonnousuun.

Matkaan lähti ostosten lisäksi paljon uutta tietoa ja oppia. Tässä pari tuliaista:

Presidentti Tarja Halonen siteerasi keskustelutilaisuudessa Marilyn Monroen klassikoksi muodostunutta sanontaa timanteista naisen parhaina ystävinä. Eli taloudellinen itsenäisyys on tärkeää. Ja jatkoi: ”Mutta jos Marilyn olisi tuntenut pohjoismaisen hyvinvointivaltion, niin hän olisi varmasti sanonut, että hyvinvointivaltio on tytön paras ystävä!”.

Presidentti Halonen tarjosi kuulijoille toistakin hyvää elämän evästä: ”Maailma ei ole reilu, mutta me olemme täällä tehdäksemme sen paremmaksi – tämän sanoi äitini minulle”.

Demarinaisten esittelypisteellä järjestettiin kysely, jonka aiheena oli tasa-arvo. Se innoitti myös miehet vastaamaan, mikä oli todella hienoa. Kyselyyn liittyvässä arvonnassa onnetar suosi näitä henkilöitä: Tiina (Helsinki), Milla (Joutsa), Tarja (Vantaa), Roope (Helsinki), Asta (Helsinki), Taina (Lohja).

Onnea voittajille! Palkinnot on postitettu.

Lisää risteilykuvia löytyy Demarinaisten FB-sivuilta »