Toiminta

23.3.2011 Vihreille vaikea ydinvoima

Ydinvoima pysyy otsikoissa. Japanissa säteily onkin ollut luultua voimakkaampaa ja nyt jo vesikin säteilee! Ei voi kun ihmetellä Japanin viranomaisten toimintaa, jos kansalaisille ei ole avoimesti kerrottu kaikkia olemassa olevia tietoja.

Kotimainen ydinvoimakeskustelukin saa yhä kummallisempia piirteitä. Hämmästyin Vihreiden linjausta, jonka mukaan he eivät missään tapauksessa lähtisi mukaan lisäydinvoimaa rakentavaan hallitukseen tulevalla kaudella. Voipa olla, ettei tosiaan tarvitse lähteä, kun kuluvalla kaudella vihreiden tukema ydinvoimahallitus päätti kahdesta uudesta, massiivisesta voimalasta.

Kun Vihreät siis kertoivat nyt, että enää hallitustaival ydinvoimarakentajien kanssa ei käy, jään kysymään, miksi he vasta viime kesänä menettelivät asiassa aivan toisin? Maistuu ikävästi läpinäkyvältä vaalitempulta.

On pakko siteerata Uutispäivä Demarin kolumnisti Nieminen V:tä (22.3.): ”Sekin muuten tiedetään, että vihreät arvostavat ydinvoimaa. He lähtivät tyytymättöminä kesken kaiken Lipposen hallituksesta, joka lupasi rakentaa vain yhden ydinvoimalan. Tässä nykyisessä hallituksessa on viihdytty. Onhan tämä päättänyt rakentaa kaksi uutta ydinvoimalaa.”

Loppuun lisäkysymys: Tiedättekö mitä viikkoa parhaillaan vietetään? Kyseessä on solidaarisuusviikko, jolla kampanjoidaan rasismia ja syrjintää vastaan. Aihetta onkin, sillä kaikkialla maailmassa tarvitaan lisää suvaitsevaisuutta. Vaikka me ihmiset olemme erilaisia, olemme aina samanarvoisia. Kaikilla on ennakkoluuloja. Oletko Sinä valmis tarkastelemaan omia ennakkoluulojasi, pelkojasi ja näkemään ennen erilaisen ihmisen uudella tavalla?

Otan mieluusti vastaan kommentteja ja vastaväitteitä.

Susanna Huovinen
http://www.susannahuovinen.fi/blogi.php