Toiminta

26.4.2013 Kansanedustaja Tuula Peltonen ehdolle Kansainvälisen Sosialidemokraattisen Naisinternationaalin varapuheenjohtajaksi

Kansanedustaja Tuula Peltonen on asetettu ehdolle Kansainvälisen Sosialidemokraattisen Naisinternationaalin (SIW) varapuheenjohtajaksi. Kansanedustaja Peltonen toimii tällä hetkellä Suomen Demarinaisten puheenjohtajana sekä Euroopan Demarinaisten (PES Women) varapuheenjohtajana. Kansainvälinen Sosialidemokraattinen Naisinternationaali perustettiin vuonna 1907 Saksassa. Järjestön ensimmäisiä päämääriä oli naisten äänioikeuden ajaminen. Tuohon aikaan naisilla oli äänioikeus vain Suomessa ja Uudessa-Seelannissa.

– Kansainvälinen yhteistyö on sosialidemokraattiselle liikkeelle luonteenomainen peruslähtökohta. Muuttuvan maailman haasteissa valtioiden rajat ylittävä yhteistyö on tärkeää. Jos Suomi on saavuttanut tasa-arvotyössä jo paljon, voimme ammentaa esimerkkiämme ja antaa tukeamme muualle maailmaan, sinne missä naisten asema yhteiskunnassa ei vielä ole kovin vahva. Pohjois-Euroopalla ei ole tällä hetkellä SIW-puheenjohtajistossa yhtään edustajaa, joten koen tärkeäksi omalta osaltani tuoda toimintaan myös pohjoismaisen edustuksen, painottaa Peltonen.

Demarinaiset ja SDP:n puoluehallitus tukevat Tuula Peltosen ehdokkuutta.

Lisätietoja:
Tuula Peltonen
p. 050 512 2156