Toiminta

27.9.2012 Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tuula Peltonen on valittu Euroopan Sosialidemokraattisen Puolueen naistoimikunnan johtoon Brysselissä

Vuodesta 2011 Demarinaisia luotsannut, toisen kauden kansanedustaja Tuula Peltonen Keski-Suomesta, on valittu tänään Euroopan Sosialidemokraattisen Puolueen naistoimikuntaan (PES Women) varapuheenjohtajaksi vuosikokouksessa Brysselissä.

 

Toimikausi kestää vuoteen 2015. Puheenjohtajana jatkaa Unkarin demarinaisia edustava europarlamentaarikko Zita Gurmai. Zita on johtanut PESnaisia vuodesta 2004. Tuula Peltosen lisäksi varapuheenjohtajiksi valittiin Marja Bijl Hollannista, Anna Karamanou Kreikasta ja Rovana Plumb Romaniasta.

– Euroopan tason tiedonvaihto on meille demarinaisille erittäin tärkeää, koska haluamme pohjoismaisen tasa-arvon saavan vaikutusvoimaa Euroopan Unionissa. PESnaisten toimesta on järjestetty useita kampanjoita, joissa kiinnitetään huomiota tasa-arvovajeeseen. Tällä hetkellä politiikan keskiössä on naisten eläkevaje, sillä pieni palkka johtaa pieneen eläkkeeseen, jopa köyhyyteen. Naisten ja miesten palkkaero on kurottava umpeen, se on tinkimätön tasa-arvotavoite, painottaa PESnaisten varapuheenjohtaja Tuula Peltonen.

Lisätietoja:
Tuula Peltonen
Kansanedustaja Riksdagsledamot
Member of Parliament
Chair of the Social Democratic Women of Finland
+358 9 432 3076, +358 50 512 2156