Toiminta

3.2.2013 Kansanedustaja Tuula Peltonen: Naiset maksavat kovan hinnan globaalista talouskriisistä

Demarinaisten puheenjohtaja Tuula Peltonen tapasi Lissabonissa mm. Länsi-Saharan edustajan Fatma Mehdin.

Demarinaisten puheenjohtaja ja Euroopan Demarinaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tuula Peltonen puhui Sosialistisen Internationaalin naisten kokouksessa Lissabonissa. Aiheena oli talouskriisin vaikutus naisiin.

– Talouskriisillä on välitön negatiivinen vaikutus naisten terveyteen ja hyvinvointiin. Kehitysmaissa tytöt joutuvat opiskelun sijaan hoitamaan sisaruksiaan ja kotia. Naiset myös tekevät osa-aikaista ja matalapalkkaista työtä ja ovat ensimmäisiä, jotka menettävät työnsä, kertoo Peltonen.

Puheenvuorossaan Peltonen esitti myös Suomen näkemyksiä rahoituskriisin ratkaisemiseksi.

– Suomella on valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen avulla merkittävä rooli eurokriisin ratkaisemisessa. SDP:n tullessa hallitukseen Suomen linja eurokriisin hoidossa muuttui. Vaadimme takuita muiden maiden tukemisesta ja pidämme huolen oman maamme työllisyydestä ja kilpailukyvystä, esitti Peltonen eri puolelta maailmaa kuulemaan tulleille kollegoilleen.

– Haluamme avoimen ja eettisen markkinatalouden, jonka saamme parhaiten aikaan osana Eurooppaa. Haluamme sosiaalisen ja solidaarisen Euroopan, jossa koulutamme nuoremme työntekijöiksi. Talouden pitää palvella yhteiskuntaa eikä päinvastoin, totesi Peltonen.

Lissabonin neuvoston kokoukseen kokoontui naispoliitikkoja yli 30 maasta. Peltonen oli ainoa Pohjoismaiden edustaja. Kokous julkisti kaksi julkilausumaa, joista toinen käsitteli globaalin talouskriisin vaikutuksia naisiin ja toinen tuomitsi mm. Intiassa tapahtuneet järkyttävät ja julmat joukkoraiskaukset.

Lisätietoja:
Tuula Peltonen
kansanedustaja
050 512 2156

Kuvassa vasemmalta: Tuula Peltonen (Suomi), Chantal Kambiva (Kamerun), Viviana Foresi (Argentiina)

Perhepotretti!