Toiminta

30.11.2011 Demarinaisille kova johtotroikka

Sosialidemokraattiset Naiset valitsi sunnuntaina 27.11.2011 Jyväskylässä pidetyssä liittokokouksessaan yksimielisellä päätöksellä puheenjohtajakseen kansanedustaja Tuula Peltosen seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Tuula Peltonen on toiminut useita kausia Demarinaisten Keski-Suomen piirin puheenjohtajana ja jo kaksi kautta Demarinaisten 1. varapuheenjohtajana.

Demarinaiset valitsivat liiton 1. varapuheenjohtajaksi Tarja Kantolan ja 2. varapuheenjohtajaksi Tuula Petäkoski-Hultin.

Sosialidemokraattisilla Naisilla on jälleen johdossaan kova asiantuntijakolmikko, jonka vahvat osaamisalueet ja verkostot kattavat globaalin ja paikallistason vaikuttamisen. Heidän johdollaan Demarinaisten on hyvä lähteä tienraivaajana kunnallisvaaleihin ja puoluetoiminnan uudistustyöhön.

Demarinaisten uusi puheenjohtaja kansanedustaja Tuula PeltonenTUULA PELTONEN
Toisen kauden kansanedustaja Tuula Peltonen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, yo-merkonomi ja on ammatiltaan erityisluokanopettaja. Hän on sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän sivistysvaliokuntavastaava, puolustusvaliokunnan jäsen ja Pohjoismaisen neuvoston koulutus- ja kulttuurivaliokunnan jäsen. Vuonna 2010 Peltonen toimi myös eduskunnan naisverkoston puheenjohtajana. Tuula Peltonen on Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Hän on keskisuomalainen pyörremyrsky, joka ei selittele vaan panee toimeksi. Tuloksia syntyy vauhdilla. Peltosen motto on: ”Mitään ei saavuteta ilmaiseksi – asioiden puolesta on taisteltava ja oltava nöyrä uuden oppimiselle”.

 

 

 

 

Demarinaisten 1. varapuheenjohtaja Tarja KantolaTARJA KANTOLA
Tarja Kantolalla on vankka kokemus sekä kansainvälisestä politiikasta että kunnallispolitiikasta. Hän on työskennellyt ulkoministeriössä neljän eri ulkoministerin avustajana: Kalevi Sorsan, Pertti Paasion, Tarja Halosen ja Erkki Tuomiojan. Tällä hetkellä hän toimii jälleen ulkoministeri Erkki Tuomiojan avustajana. Kantola on pitkän linjan kunnallispoliitikko, kansalaisjärjestövaikuttaja ja Helsingin kaupunginhallituksen jäsen. Tasa-arvo ja ihmisoikeuskysymykset ovat hänen sydäntään lähellä. Kantola on Solidaarisuuden puheenjohtaja ja työskennellyt myös ay-liikkeessä. Kunnallispolitiikassa hän on erityisesti perehtynyt asunto- ja liikennepolitiikkaan. Hän on yhteiskunnallinen moniottelija, jolla on sitkeyttä, sisua ja solidaarisuutta. Tarja Kantolan ohjenuora on: ”Jyrkkä kyllä oikeudelle ja kohtuudelle”.

 

 

Demarinaisten 2. varapuheenjohtaja Tuula Petäkoski-HultTUULA PETÄKOSKI-HULT
Tuula Petäkoski-Hult työskentelee Valtion teknillinen tutkimuskeskuksessa VTT:ssä erikoistutkijana hyvinvointiteknologioiden ja niihin perustuvien palvelujen (sosiaali- ja terveyspalvelut) ja prosessien kehittämiseksi. Hän väitteli filosofian tohtoriksi vuonna 1995. Hänen työnsä on sekä kansallista että kansainvälistä. Kahden muun puheenjohtajan lailla myös Petäkoski-Hult on pitkän linjan kunnallispoliitikko. Tällä hetkellä hän toimii Lempäälän kunnanvaltuuston puheenjohtajana ja on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen. Lisäksi hän on Pirkanmaan Demarinaisten ja Lempäälän Ty:n puheenjohtaja. Kuntien välistä kehitysyhteistyötä hän tekee Namibiassa osana kunnallista toimintaa. Lähellä sydäntä hänellä ovat ne, joiden on vaikea saada ääntään kuuluviin yhteiskunnassa: nuoret ja lapsiperheet, vammaiset ja vammautuneet, heikkotuloiset, läheisensä menettäneet ja vanhukset.