Toiminta

7.3.2011 100 parasta naista – Demarinaiset onnittelee!

Demarinaiset onnittelee sadan parhaan naisen listan menestyneitä ja esikuvallisia naisia! Nasima Razmyar, Pilvi Torsti, Jesca Muyingo ovat demareiden ehdokkaina tulevissa eduskuntavaaleissa.

HS – Sunnuntai – 6.3.2011:

”Helsingin Sanomat teki päivän kunniaksi listan Suomen sadasta parhaasta naisesta. Etsimme naisia, jotka ovat joko poikkeuksellisen menestyneitä omalla urallaan, ja siten esikuvia, sekä naisia, jotka ovat toimineet elämässään muiden ihmisten hyväksi.”

Nasima Razmyar (s. 1984) Maahanmuuttajanaisten auttaja. ”On jo nuorena tehnyt maailmasta monelle naiselle paremman paikan.” ”

Pilvi Torsti (s. 1976) Historiantutkija, kansalaisaktivisti, joka on perustanut Bosnian sodassa kärsineeseen Mostarin kaupunkiin kansainvälisen lukion.”

Jesca Muyingo (s. 1975) Toimittaja. Nelosen uutiset. ”Nuoret tummaihoiset suomalaiset tarvitsevat esimerkkejä.””

Marja Pihnala (s. 1953) Invalidiliiton ensimmäinen naispuolinen toimitusjohtaja. Vammaisasioissa ansioitunut vaikuttaja.”

Reet Nurmi (s. 1951) Perustanut maahanmuuttajanaisten auttamiseen keskittyvän Monika Naisten liiton, jossa mm. autetaan perheväkivallan uhreja.”

Tarja Halonen (s. 1943) Suomen ensimmäinen naispresidentti. “Tarviiko perusteluja?””

Tellervo Koivisto (s. 1929) Ekonomi ja entinen kansanedustaja. Presidentti Mauno Koiviston puoliso tunnetaan avoimuudestaan ja rohkeudestaan.”

Yllä olevat lainaukset: HS 6.3.2011/Kristiina Markkanen

 

Demarinaiset haluaa tehdä luettelosta 103 parhaan naisen luettelon nostamalla siihen vielä kolme helmeä:

Maria Guzenina-Richardson (s. 1969) kansanedustaja, Demarinaisten puheenjohtaja, SDP:n 1. varapuheenjohtaja “Rohkea ja sanavalmis espoolainen taistelija, joka puolustaa heikompien oikeuksia koko sydämellään.”

Tuula Peltonen (s. 1963) kansanedustaja,  Demarinaisten I varapuheenjohtaja ”Keskisuomalainen pyörremyrsky, joka ei selittele vaan panee toimeksi. Tuloksia syntyy vauhdilla, olipa kyseessä tasa-arvoasiat, hyvinvointi, työllisyys, ikäihmisten turva…”

Tarja Kantola (s. 1957) Demarinaisten II varapuheenjohtaja “Tarja on se periksiantamaton ”Jyrkkä kyllä oikeudenmukaisuudelle” -nainen, jolla on uskomaton määrä sitkeyttä, sisua ja solidaarisuutta. Tarja on Helsingin kaupunginhallituksen ja sen konsernijaoston jäsen sekä kansainvälisten asioiden asiantuntija. Muun muassa!”