Toiminta

Kriittiset kutojat

Mikä Kriittset kutojat?

Olemme ylpeitä siitä, että naiset osaavat tehdä monta asiaa kerralla, kuten kutoa ja keskustella yhteiskuntakriittisesti. Työläisnaisliikkeen alkuajoista on naisten käsityöt ollut merkittävä osa sosiaalista toimintaa ja työväenyhdistykselle varainhankintaa.

Kriittiset kutojat idea lähti elämän uudelleen 2007, kun Naisliiton tiimiin tuli mukaan Nanna Jussila, käsityön taitaja. Hän teki virkkausmallin punaisesta ruususta 2007 ja ohje painettiin yhä halutuksi postikortiksi.

Kriittiset Kutojat parantavat maailmaa. Käsitöiden valmistumisen ohella käy mainiosti keskustelu poliittisesti kiinnostavista aiheista. Keskustelua voi johdattaa asiantuntijan puheenvuoro, kuunneltu äänikirja tai aamulla luettu päivän lehti. Punaisena lankana on teeman ja tuotoksen hellä suhde. Esimerkiksi kudotaan lapsille lämmintä ylle, keskustellaan lasten asemasta kotimaassa, Euroopassa ja kehitysmaissa. Kaupataan valmiit tuotteet myyjäisissä ja lahjoitetaan tuotto Solidaarisuussäätiölle. Käsityöt voi antaa sellaisenaan kotimaassa toimivalle yhteistyötaholle, esimerkiksi Ensi- ja turvakotien Liitolle. Tai paikallisen Dooris-toiminnan tukemiseen, naisten vaalityökassan kartuttamiseen…

Joko kutimet kilahtavat? Kerro meille tarinasi Kriittisistä Kutojista. Laitetaan lankakerä pyörimään!

Kätevin terveisin
Demarinaiset