Uudenmaan Demarinaiset

Leena Harjula-Jalonen: Demarinaiset käyttäkää ääntänne!

Kaikki tietävät, että nyt olemme historiallisten hyvinvointivaalien keskiössä.  Uudistusta on yritetty jo vuosia laittaa pystyyn. Voisi luonnehtia, kuin käärmettä. Lopulta uudistus saatiin maaliin sosialidemokraattien määrätietoisilla ponnisteluilla. Erityiskiitos uudistuksen loppuun saattamisella kuuluu ministeri Krista Kiurulle!

Nyt on alkamassa hyvinvointialueiden organisoituminen ja sitä ennen on hoidettava aluevaalit onnistuneesti maaliin. Huolestuttavaa on, että kuinka moni käy äänestämässä ja jääkö äänestysprosentti alhaiseksi. Näin en toivo käyvän.

Nyt käsillä olevat aluevaalit koskettavat erityisesti naisvaltaisiaaloja ja toimijoita. Uusilla hyvinvointialueilla työskentelee etupäässä naisia. He ovat entuudestaan pienpalkkaisia puurtajia, joiden palkankorotuksista puhutaan vaalipuheissa. Ja jos halutaan laistaa vaalilupaukset, niin sanotaan, että palkansaajajärjestöt hoitavat palkkaan liittyvät kysymykset. Näin kävi aikoinaan Kokoomuksen Sari sairaanhoitajalle. Mitä tarkoittaneekaan niin sanottu palkkaharmonisaatio? 

Nyt emme saa jäädä tuleen makaamaan, vaan kaikkien on käytävä äänestämässä. Meidän tehtävänä on kannustaa äänestämään naisehdokkaita. Heitä äänestämällä voimme varmistaa asemia naisvaltaisten alojen edunvalvonnassa. Monella sektorilla ovat työehtosopimusneuvottelut käynnistyneet ja niissäkin tarvitaan resursseja ja tahtoa puolustaa naisten palkkoja. Tästä johtuen, olen suunnattoman iloinen, että JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine saapuu Keravalle kirittämään demarinaisia. Keravalla onkin kirittämistä, sillä ennakkoon on äänestetty laimeasti. Kuka ottaa vastuun? 

Leena Harjula-Jalonen

kirjoittaja on keravalainen filosofian maisteri