Uudenmaan Demarinaiset

UDN:n pitkäaikainen toimija Gunvor Honkanen 1936–2022

Uudenmaan demarinaisten aktiivinen toimija Gunvor Honkanen kuoli 26.2.2022 Loviisassa. Gunvor oli syntynyt 1936 ja vietti viime vuoden huhtikuussa 85-vuotispäiviään. Hän oli aatteen ihminen ja vaikuttaja Loviisan kunnallispolitiikassa ja järjestöelämässä. Hän oli mm. Loviisanlahden Demarit – Lovisavikens Socialdemokraterin perustajajäsen ja viime vuodet Strömforsin Työväenyhdistyksen jäsen. Nuorempana Gunvor työskenteli kaupan alalla, mutta eläkkeelle hän jäi perhepäivähoitajan tehtävistä.

Gunvor Honkanen toimi Uudenmaan Sos.-dem. Naispiirin hallituksen jäsenenä vuodet 1996–1999 ja varapuheenjohtajana kolme kolmivuotiskautta eli vuodet 1999–2008, joista yhden vuoden ajan sijaisti puheenjohtajaa tämän sairastuttua. Häneltä riitti aikaa toimia myös piirihallituksen erilaisissa työryhmissä.

Sosialidemokraattinen Naisliitto kutsui Gunvor Honkasen kunniajäsenekseen vuonna 2011, ja naispiirimme kukitti hänet piirimme 50-vuotisjuhlassa 2012.

Ystävänsä mukaan persoonana Gunvor oli rauhallinen, harkitseva ja ystävällinen, mutta kyllä hänestä myös voimaa löytyi. Moni muistaa, miten hän ruotsinkielisenä, ruotsalaiset koulut käytyään käytti rohkeasti suomenkieltä. Naispiirin puheenjohtajaa sijaistaessaan hän selviytyi kiperistä tilanteista, joita kokouksissa kehkeytyi, kun joidenkin jäsenten henkilökemiat ja mielipiteet törmäsivät. Itse hän muisteli piirissä toimimisen ajasta iloa tuottavana mahdollisuudet tutustua toisiin demarinaisiin. Jos johonkin tilaisuuteen liittyi yöpyminen, hän sanoi halunneensa jakaa huoneen vielä tuntemattoman kanssa ja siten tutustua aina uusiin ihmisiin.

Gunvoria jäi kaipaamaan puoliso ja muu perhe, ystävät ja toverit.

Vantaalla 6.3.2022

Uudenmaan demarinaisten puolesta

Tuula Laukkanen, UDN:n historiikin 1987–2012 laatija