Yleinen

DEMARINAISTEN LIITTOHALLITUKSEN KOKOUSTIEDOTE 2/17 25.2.2107

Vuoden toiseen kokoukseen kokoonnuttiin lähes täydellä kokoonpanolla puoluetoimistolla. Onniteltiin varapuheenjohtaja Sari Melkkoa hänen 50-vuotispäivän johdosta.

Puheenjohtaja Tytti Tuppurainen piti monipuolisen alustuksen niin maailmanpoliittisesta tilanteesta kuin kotimaan päivänpolttavista asioista. Alustus herätti vilkkaan ja monitahoisen keskustelun. Päätettiin kierrättää kokoustiedotteen laatimista piiriltä seuraavalle osallistujalistan mukaisessa järjestyksessä.

Kuntavaalit ovat huhtikuun alussa ja ehdokasasettelussa on paikoin ongelmia, mutta myös muilla puolueilla. Demarinaisten omaa vaalimateriaalia on mm. kukansiemenet, karkit ja D-ruusu postikortit.

Tehtiin kuntavaalijulistus.  Demarinaiset kannattaa SDP:n edellyttämää rasisminvastaista sitoumusta kaikilta ehdokkailta yksiselitteisesti. Todettiin, että naisten on päästävä vaalien jälkeen vaikuttaville paikoille. Myös naisten itsensä on oltava aktiivisia asiassa.

Helmikuun alun puoluekokouksen osalta käytiin läpi omia ja toimintaamme läheisesti vaikuttavia aloitteita. Niitä voi hyödyntää piireissä kannanotoissa ja keskustelun herättäjänä. Aloitteita voi esittää puoluehallitukselle koko ajan.

Toiminnanjohtaja Vuohelainen on naisliiton edustaja yhdenvertaisuusohjelman laadinnassa. Feminismi nousi joillakin alueilla puheenaiheeksi ja hämmästystä herätti edustajien sitoutumattomuus pitkiin kokouspäiviin sekä naisten solidaarisuus toisiaan kohtaan.

Naisliiton liittokokous pidetään Tampereella 25-26.11.2107. ”Naisten Aika” on kokouksen ja asiakirjan nimenä. Kirjoitusvastuut asiakirjan osalta on päätetty eri piirien kesken. Kirjoitus on toimitettava toiminnanjohtajalle 28.4. mennessä.

200 kokousedustajan paikkaa on jaettu 12 piirin osalta nykysääntöjen määrittämällä tavalla. Pienimmillä piireillä on 10 edustajaa, sitten 15 ja seitsemällä suurimmalla piirillä kullakin 20 kokousedustajaa. Varaedustajat eivät ole henkilökohtaisia.

Päätettiin tehdä kannanotto puolueen oman presidenttiehdokkaan puolesta. Emme voi mennä toisen puolueen ehdokkaan taakse. Päteviä ehdokkaita löytyy. Toinen kannanotto tehdään sotesta ja peruspalveluista.