Ajankohtaista

1.4.2015 Demarinaisten Baran: Enbuske on anteeksipyynnön velkaa

Mediakasvo Tuomas Enbuske kutsui tiistaina 31. päivä ilmestyneessä kolumnissaan feminismiä vihapuheeksi. Enbuske rinnasti kolumnissaan feminismin ja perussuomalaisten raiskauksia koskevat vihapuheet. Enbuske totesi myös, että feministit ovat itse keksineet ongelmansa.

– Enbusken ajattelussa naisten ei kuulu päästä toimitusjohtajiksi eikä palkkaeroja tarvitse kaventaa, sillä miehiä on enemmän vankilassa ja syrjäytyneinä. Hänen käsityksensä tasa-arvosta on poikkeava, napauttaa Varsinais-Suomen demarinaisten puheenjohtaja Nelli Baran.

– Naisten oikeuksien ja tasa-arvon ajamisessa ei ole kyse miesten syyttämisestä. Kyse on ihmisoikeuksien ja tasapuolisen kohtelun tavoittelusta. On totta, että miehet ovat monella mittarilla heikompiosaisia kuin naiset, mutta ei se saa esimerkiksi työhönottosyrjintää ja selittämättömiä palkkaeroja katoamaan, kertoo Baran.

– Enbuske vähättelee sanoillaan tasa-arvotyön tekijöitä ja kaikkia tasa-arvoa tavoittelevia. Sen rinnastaminen vihapuheeseen on asiatonta ja loukkaavaa. Enbuske on anteeksipyynnön velkaa, toteaa Baran.

Lisätietoja:

Nelli Baran
puheenjohtaja
Varsinais-Suomen demarinaiset
p. 040 767 6698