Ajankohtaista

27.3.2015 Ajankohtaista antia Naisliiton hallituksen 22.3.2015 kokouksesta

Vaalikentillä

Jalkautuminen ja ihmisten kohtaaminen on aina ollut demarinaisten paras vaalityömuoto. Pitää mennä vielä ihan viimeisenä päivänäkin ihmisten pariin, toreille tapaamaan äänestäjiä sekä tekemään kampanjointia ovelta ovelle, innosti puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.

Vaalikenttien jakelutuotteiden suosikkituote, Demarinaisten krassinsiemenet, on kaikki jaettu. Myös vadelmasuklaakarkit ovat loppuneet. Pinssejä on vielä jaettavaksi pieni erä. Kokouksesta sai mukaansa jokainen kokousedustaja vaalikassin, jossa oli Demarinaisten salmiakki- ja hedelmäkarkkeja sekä kyniä vaalikentille jaettaviksi. Huhtikuun hyvän sään aikaan tullaan jakamaan Naisliiton ilmapalloja Make love – not war!

Toiminnanjohtaja Merja-Hannele Vuohelainen kertoi meneillään olevasta some-kampanjasta (facebook-mainonta), johon jokainen SDP:n naisehdokas saa Naisliitolta tukea 300,- euroa.

Risto Reipas-palkinto

Puheenjohtaja Tuppurainen kertoi Risto Reipas -tunnuksen luovuttamista Oulun Ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Timo Peltovuorelle. Peltovuori on ensimmäinen miespuolinen johtaja Ensi- ja Turvakodeissa. Hän oli erittäin otettu saamastaan tunnustuksesta.

Demarinaisten hallitusohjelmatavoitteet

Hallitusohjelmaan Naisliitto tulee vaatimaan tasa-arvotavoitteita:
– Samasta tai samanarvoisesta työstä on maksettava sama palkka ja perusteettomat palkkaerot on poistettava
– Lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn ja turvakotien toimintaan tarvittava rahoitus on varmistettava
– Lasten ja perheiden palveluun on panostettava varhaisen puuttumisen otteella
– Omaishoitajien omaa jaksamista on tuettava ja taloudellista asemaa kohennettava. Omaishoidettavien palveluista ei tingitä.

Liittokokouspalaute

Toimitsija Laura Ylitalo on kerännyt koosteen liittokokouspalautteesta. Kyselyyn vastasi 49 henkilöä. Yleisarvo sanaksi oli annettu 3,9/5, mikä todettiin erittäin hyväksi. Toiminnanjohtaja kertoi, että palautteesta on ”otettu vaari”, jotta seuraavassa liittokokouksessa onnistutaan entistä paremmin.

Liiton 115-vuotisjuhla

Juhla pidetään lauantaina 19.9. Helsingissä. Kansan Sivistysrahaston myöntämän apurahan turvin juhliin rakennetaan Muuttuva naiskuva lehtiemme valossa -näyttely. Juhlatoimikunta valmistelee ohjelmaa, josta tiedotetaan ennakkoon Naispiirejä toukokuun aikana.

”Naiset ratkaisevat vaalit!” kokousedustajien vahva mielipide