Ajankohtaista

Budjettiriihen päätöksissä tulee painottua oikeudenmukaisuus

Marinin hallitus kokoontuu 31.8.–1.9. hallituskauden viimeiseen budjettiriihen neuvottelemaan vuoden 2023 budjetista. Hallitus on saanut valmiiksi ja vienyt eteenpäin lukuisia hyvinvointivaltion kannalta keskeisiä ja tasa-arvoa vahvistavia tulevaisuustekoja. Työ on vielä kesken, ja pitkien koronavuosien vaikutukset näkyvät etenkin monien pienituloisten elämässä ja toimeentulossa.

”Riihessä päätetään lisätoimista, joilla turvaamme ihmisten toimivan arjen. Näissä päätöksissä tulee painottaa oikeudenmukaisuutta. Tällaisia tekoja ovat esimerkiksi varhaiskasvatusmaksujen alentaminen, korotukset lapsilisien ja muiden etuuksien yksinhuoltakorotuksiin, ulosoton vapaakuukausien lisääminen ja sosiaalietuuksien indeksikorotusten aikaistaminen, ”sanoo Demarinaisten puheenjohtaja, ministeri Tytti Tuppurainen.

”Marinin hallitus on ottanut vahvan etunojan tasa-arvon vahvistamiseen yhteiskunnassa ja yksi erinomainen esimerkki tästä on elokuun alussa voimaan astunut perhevapaauudistus. Tulevassa budjettiriihessä on jatkettava samalla tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta vahvistavalla linjalla.” Tuppurainen päättää. 

Lisätietoja:

Tytti Tuppurainen        

puheenjohtaja 

tytti.tuppurainen@eduskunta.fi        

p. 040 084 0594