Ajankohtaista

Demarinaiset esittävät: Yhteinen eurooppalainen humaani linjaus perheenyhdistämiseen

Sipilän hallituksen tarkoituksena on kiristää Suomen kansalaisten perheenyhdistämistä. Hallituksen suunnittelema lakiluonnos on Demarinaisten mielestä todella ongelmallinen, sillä se asettaisi perheet eriarvoiseen asemaan.

Joillakin Suomen kansalaisilla olisi mahdollisuus ihmisoikeussopimusten takaamaan yhteiseen perhe-elämään, toisilla ei olisi. Taloudellisin perustein ei saa laittaa Suomen kansalaisia eriarvoiseen asemaan, sen kieltää perustuslaki. Suunniteltu lakiluonnos saattaa kaatua -jälleen kerran – omaan mahdottomuuteen.

– Oikeus perhe-elämään on ihmisoikeus. Nyt siitä saattaa tulla rahakysymys, mikä ei vastaa sosialidemokratian käsitystä ihmissuhteista. Perheenkokoajan pitäisi tienata kuukausittain nettona 2 600 euroa tuodakseen Suomeen esimerkiksi puolison ja kaksi lasta. Toimeentuloedellytyksen kiristäminen on kova pala kaikille. Matalapalkka-alat ovat naisvaltaisia, jolloin ehtojen täyttäminen saattaa olla käytännössä täysin mahdotonta, vaikka olisikin heti työpaikka missä aloittaa, toteaa Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Demarinaisten mielestä hallituksen lakiluonnos on kumottava Suomen kansalaisten osalta ja perheenyhdistämisen ehtojen mahdollisessa muuttamisessa on löydettävä yhteinen eurooppalainen humaani linjaus.

– Suomi ei saa profiloitua ovet sulkevana, pimeyden tyyssijana. Perhe auttaa kotoutumaan ja antaa voimavaroja arjen hallinnassa, painottaa Tuppurainen.

Demarinaisten johtoryhmä:

Puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen, varapuheenjohtajat Tuula Petäkoski-Hult ja Sari Melkko sekä toiminnanjohtaja Merja-Hannele Vuohelainen

Lisätietoja: Tytti Tuppurainen +358 400 840 594 tytti.tuppurainen(ät)eduskunta.fi