Ajankohtaista

Demarinaiset: Tasa-arvo tuo turvallisuutta

Tämä vuosi on vapauden, tasa-arvon ja ihmisyyden juhlavuosi. On kulunut 110 vuotta siitä, kun kaikki miehet ja naiset saivat oikeuden äänestää eduskuntavaaleissa ja myös asettua itse ehdokkaaksi. Kansalaisoikeudet saavutettiin sitkeän työn tuloksena monen tahon yhteisenä ponnistuksena.

Naisjärjestöt, puolueet, eduskunta, ammattiyhdistysliike ja useat muut kansalaisjärjestöt ovat rakentaneet pala palata Suomea kohti tasa-arvoista hyvinvointivaltiota ja naisystävällistä kansalaisyhteiskuntaa. Tähän keskeisesti liittyy naisten ja miesten oikeus oman kehon hallintaan ja ruumiillisen koskemattomuuden kunnioitus muiden taholta.

Naispoliitikkoihin ja -järjestöihin kohdistuva vihapuhe, kaiken ikäisiin tyttöihin ja naisiin kohdistuva sukupuolinen häirintä ja ahdistelu, nyt erityistä huomiota herättänyt seksuaalinen alistaminen ja väkivalta miesjoukkojen toimesta ovat kaikki omiaan romuttamaan Suomen demokratian sisintä ja yhteiskuntarauhaa. Syypäitä ovat tolkuttomat miehet syntyperästä riippumatta. Naisrauhan rikkomista ei pidä työntää oman etnisen ryhmän ulkopuolelle.

Me naiset emme väisty. Meille ei käy saavutetun tasa-arvoisen itsetunnon riisuminen. Me teroitamme kyntemme ja kynämme – siten me voimaannumme väkivallattomaan vastaiskuun kansalaisoikeuksiemme puolesta. On mainiota, että naisten oikeudet ovat nousseet laajalti kirjoituksissa esille eri foorumeilla, kasvokkain keskusteluissa turuilla ja toreilla.

Katupartiota emme hyväksy. Ne eivät tuo mitään lisäturvaaa suomalaiseen arkeen. Kaikkien puolueiden ja poliisin johdon tulee yksiselitteisesti tuomita kaikenlainen oman käden oikeuden käyttö. On voitava luottaa poliisin kykyyn hallita järjestystä ja käsitellä asiallisesti mahdolliset seksuaaliset rikokset uhria vähättelemättä ja syyllistämättä. Siskot, emme vaikene ikinä.

Demarinaisten puheenjohtajisto

Puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen
Varapuheenjohtajat Tuula Petäkoski-Hult ja Sari Melkko

Toiminnanjohtaja Merja-Hannele Vuohelainen 040 74 64070 [email protected]