Ajankohtaista

Demarinaiset tukee Sanna Marinia SDP:n pääministeriehdokkaaksi

TIEDOTE

5.12.2019

 

Julkaisuvapaa

Pääministeri Rinteen hallituksen eron jälkeen, olemme tilanteessa, jossa SDP:n on valittava uusi pääministeriehdokas. Ehdolla on kaksi osaavaa ehdokasta. Demarinaiset tukee SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marinia puolueen pääministeriehdokkaaksi.

Marin on osoittanut kykynsä toimia haastavissa tilanteissa jo alkuvuodesta, toimiessaan puheenjohtaja Rinteen sijaisena eduskuntavaalikampanjoinnin alkaessa. Marinin vahva osaaminen liikenne- ja viestintäministerinä edesauttaa pääministerin vaativassa roolissa. Lisäksi Marin on kerännyt kiitettävän määrän ääniä molemmissa eduskuntavaaleissa Pirkanmaalta. Tampereella hän on johtanut asiantuntevasti ja määrätietoisesti Tampereen kaupunginvaltuustoa.

Marin on kerännyt viime päivien mielipidemittauksissa kannatusta SDP:n jäseniltä. Hän on Helsingin Sanomien kyselyn mukaan myös selkeä kansan suosikki Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

”Marin on oikeudenmukainen, määrätietoinen ja tulevaisuusorientoitunut poliitikko. Tasa-arvo, yhdenvertaisuus, ihmisoikeudet ja kestävän kehityksen tavoitteet ovat hänelle sosialidemokratian kulmakiviä. On tietysti selvää, että SDP:n puoluevaltuustolla on tässä asiassa täysi päätösvalta. Naisliittona haluamme silti osoittaa tukemme tässä tilanteessa. Uskomme, että Marinin johdolla pystymme toteuttamaan inhimillistä, eteenpäin katsovaa politiikkaa, jossa uskalletaan linjata yhteistä tulevaisuutta aina 2030-luvulle ja siitä eteenpäin,” Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen korostaa.

 

Demarinaisten hallitus 5.12.2019