Ajankohtaista

Demarinaiset vaativat rotia hallituksen poliittisiin virkanimityksiin

Demarinaisten hallitus on erittäin huolissaan Orpon ja Purran hallituksen valitsemasta linjasta nimittää oman puolueen jäseniä keskeisiin virkoihin. Näistä tuorein esimerkki on perussuomalaisten sisäministeri Mari Rantasen poliittisen valtiosihteerin nimittäminen suoraan Supon pääjohtajaksi. Ennen vaaleja perussuomalaiset vastustivat poliittisia virkanimityksiä, mutta valtaan päästyä virkoja jaetaan jäsenkirjan perusteella. Etenkin suojelupoliisin päällikön poliittinen virkanimitys herättää paljon kysymyksiä. 

Myös Suomen maineelle tärkeän ulkoministeriön johtaminen herättää huolta: ulkoministeri Valtosta on moitittu ulkoministeriön sisältä poliittisesta virkanimityksestä hänen nimitettyään kokoomustaustaisen poliittisen virkamiehen Suomen EU-suurlähettilääksi. Kyseessä on merkittävä tehtävä, sillä EU-lähettiläs valmistelee asioita, joista huomattava osa päätyy Suomessa lainsäädännöksi. Poliittinen virkanimitys murentaa ulkoministeriön henkilöstöpolitiikan integriteettiä.

Lisähuolta aiheuttaa ministeri Valtosen verkkaisuus Suomen Ottawan suurlähettiläs Vilénin tapauksen selvittämisessä. Suurlähettilääseen on kohdistettu syytöksiä niin häirinnästä kuin rasistisesta kielenkäytöstä. Asia on selvitettävä perusteellisesti. Asiassa esteeksi ei saa muodostua se, että kyseessä on saman puolueen edustaja.

Lisätietoja:

Tytti Tuppurainen, Demarinaisten puheenjohtaja, [email protected]  

Emmi Lintonen, Demarinaisten 1. varapuheenjohtaja, [email protected] 

Minna Salminen, Demarinaisten 2. varapuheenjohtaja, [email protected]