Ajankohtaista

Demarinaisten liittohallituksen kokoustiedote 18.6.16

Liittohallitus kokousti Brysselissä EU-parlamenttiin suuntautuneen tutustumismatkan yhteydessä. Tapasimme myös omat meppimme Liisa Jaakonsaaren ja Miapetra Kumpula- Natrin matkan aikana.

Kokouksessa keskusteltiin erittäin vilkkaasti ja monipuolisesti niin maailmapolitiikan kuin kotimaan poliittisesta tilanteesta. Suuri tyrmistys ja suru oli läsnä brittiläisen naispolitiikko Jo Coxin surman myötä. Väkivaltaa emme hyväksy!

Suomi on menossa konservatiivisempaan suuntaan hallituksen ja muiden puoluekokousten päätösten myötä. Sosiaalidemokraattien pitää terävöittää politiikkaansa perusarvojen suuntaan, on tehtävä uskottavaa politiikkaa ja tuoda voimakkaammin esille vuosikymmenten saavutuksia. Se on meidän jokaisen tehtävä. Historia on tunnettava voidaksemme luoda uutta. Meidän on muistettava heikompien puolustaminen, solidaarisuus ja omat arvomme. Nämä viestit tulivat erittäin voimakkaasti kokouksessa esille. On mietittävä millaisena näymme ulospäin. Olemmeko unohtaneet 40-50 vuotiaat naiset, vaikka meillä on ollut läpi historian voimakkaita aatteen aateloimia naisia ?

Demarinaisten liittokokous pidetään vuoden 2017 syksyllä. Päätimme kokouksen teemoista, joita työvaliokuntaa työstää. Esillä on mm. hyvinvointivaltio ja palveluiden merkitys, turvallisuus, parisuhdeväkivallan kitkeminen, tasa-arvo, koulutus, työmarkkinat ja työ, yksinyrittäjät, kansainvälisyys sekä ympäristö, ilmasto ja eläinten hyvinvointi.

Teemme viisi puoluekokousaloitetta koskien subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamista, samapalkkaisuutta, rauhan-ja kansainvälisyyskasvatusta, kansainvälistä siirtojäsenyyttä ja aloiteoikeutta naispiireille.

Kirjoittanut: Virpi Torniainen