Ajankohtaista

Demarinaisten logo uudistuu

Demarinaisten 120 -vuotisen historian kunniaksi olemme uudistaneet logomme tänään 4.6.2020 Miina Sillanpään syntymäpäivänä. Edellisen kerran olemme uudistaneet logomme vuonna 2010.

Logon on suunnitellut Apila Pepita Miettinen. Miettinen on Savosta kotoisin oleva graafinen suunnittelija, kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Apila on opiskellut graafista suunnittelua Aalto-yliopistossa. Hänet tunnetaan parhaiten aktivismistaan taiteen kautta.

Hän on tehnyt paljon feminismiä käsittelevää sarjakuvaa Feministinen sarjakuvatoiminta -verkoston osana. Miettinen käsittelee kuvituksissaan ja sarjakuvissaan usein feminismiä, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asemaa ja mielenterveyttä.

Näin miettinen kuvailee uuden logon suunnitteluprosessia:

Halusimme, että logossa esiintyy tuttu demareiden ruusun. Tutkin lähtökohtana eri maiden sosiaalidemokraatisten puolueiden logoja. Ihastuin Ranskan Parti socialiste logon paksulinjaiseen ruusuun. Monien ehdotelmien jälkeen logosta jäi käsi ja ruusunvarsi lehtineen pois. Pyörelinjainen paksuviivainen ruusu hehkuu mennyttä mutta myös nykyaikaa. Yksityiskohtana ruusun lehdet muodostavat keskelle Demarinaisten ”D” kirjaimen. Väriksi valittiin kirkas pinkkiin taittuva punainen reflektoimaan feministisiä arvoja. Selkeät puhtaat pyöreät linjat kuvaavat lempeää ja jämäkkää toimintaa tasa-arvoa kohti!

Uudet logoversiot voit käydä lataamassa itsellesi täältä