Ajankohtaista

Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen valittiin Eduskunnan naisverkoston puheenjohtajaksi

Eduskunnan naisverkosto on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen kansanedustaja Tytti Tuppuraisen (sd.). Tuppurainen on toisen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Naisverkoston varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Sari Tanus (kd.).  

 

Tytti Tuppurainen pitää tärkeänä, ettei tasa-arvotyö taannu.

– Suuria epäkohtia on yhä ratkaisematta. Hoivavastuu jakautuu epätasaisesti miesten ja naisten välillä, mikä syventää tasa-arvokuilua. Naisille lankeaa kaksinkertainen työtaakka, joka rasittaa naisten ansiokehitystä ja johtaa myöhemmin alempaan eläketasoon. Tänä päivänä kaikkein köyhimmät vanhuuseläkkeensaajat ovat naisia, joilta työtä ei ole elämästä puuttunut, Tuppurainen huomauttaa.

– Kiireisin hoidettava epäkohta on lapsiavioliittojen lopettaminen Suomessa. On käsittämätöntä, että alle 18-vuotiaat voivat Suomessa solmia avioliiton, vaikka heillä ei muuten ole vielä oikeustoimikelpoisuutta. Pahimmillaan kyse on seksuaalisen hyväksikäytön suojaikärajan alittavista lapsista. Lähes aina kyse on tytöistä, joiden pitäisi vielä jatkaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, Tuppurainen sanoo.

 

Naisverkosto kokoaa naiskansanedustajat yli puoluerajojen keskustelemaan erityisesti naisia koskettavista poliittisista kysymyksistä. Verkosto toimii naisten ja miesten välisen tasa-arvon sekä naisten oikeuksien toteuttamiseksi ja tuo naisnäkökulmaa lainvalmistelutyöhön.

 

Verkosto perustettiin vuonna 1991, jolloin eduskuntaan valittiin 77 naista. Luku oli sen aikainen ennätys. Tänään naisverkostoon kuuluvat kaikki 83 naiskansanedustajaa. Puheenjohtajuudet kiertävät vuosittain eduskuntaryhmältä toiselle.