Ajankohtaista

Demarinaisten ”Puolituntinen asiaa” verkkotapahtumat

Tervetuloa kuuntelemaan ja esittämään kysymyksiä asiantuntijoille mielenkiintoisista ja ajankohtaisista aiheista. Jokaisen tapahtuman aluksi asiantuntija alustaa aiheesta ja sen jälkeen kuulijoilla on mahdollisuus esittää chatissa kysymyksiä.  

Torstaina 16.3. klo 17.00 ”Parempi peruskoulu”  

Alustajana ja kysymyksiin vastaamassa kasvatustieteen tohtori ja opetusneuvos Martti Hällström. Peruskoulukeskustelu ja oppimistulokset ovat nousseet uutisotsikoihin jälleen kerran. Mikä peruskoulussa on vikana, kun oppimistulokset heikkenevät ja oppijat eivät enää viihdy opinahjossa? Onko inkluusiolle vielä kannatusta? Kysymyksiä on monia, samoin vastauksia. Tule pohtimaan yhdessä peruskoulun tulevaisuutta.  

Liity tästä kuuntelemaan!


Keskiviikkona 22.3. klo 17.00 ”Verkkohäirintä”

Alustajana on Naisten Linja Suomessa ry:n väkivaltatyön asiantuntija Outi Rantamäki. Naisten Linja Suomessa ry on yhdistys, jonka toiminnan tarkoitus on vastustaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ylläpitäviä asenteita ja rakenteita yhteiskunnassa. Naisten Linjan puhelinlinja, chat-palvelu ja vertaistukiryhmät auttavat kaikkia naiseksi itsensä määritteleviä, jotka haluavat keskustella väkivaltaan liittyvästä huolesta. Alustuksessa käydään läpi lyhyesti erityisesti ehdokkaan ja hänen tukiryhmänsä kokemaa verkkohäirintää ja lähestytään sitä käytännönläheisesti: mitä verkkohäirintä on, missä menee rajat ja miten kannattaa toimia sitä kohdatessa. 

Liity tästä kuuntelemaan!

Torstaina 23.3. klo 17.00 ”Feministinen ulkopolitiikka” 

Alustajana toimii Naisjärjestöjen Keskusliitosta vaikuttamisen ja kansainvälisten asioiden asiantuntija Merja Kähkönen. Feministinen ulkopolitiikka on terminä ulkomailla jo käytetty, mutta Suomessa se saattaa monelle olla edelleen vieras termi. Demarinaisten yhtenä eduskuntavaalitavoitteena on, että Suomen ulko-ja turvallisuuspolitiikka on feminististä, sekä tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin painottuvaa. Puolituntisessa avaamme mitä feministinen ulkopolitiikka on ja kuinka siitä pitäisi Demarinaisten pitää esillä! 

Liity tästä kuuntelemaan!