Ajankohtaista

HDN: Politiikkaa uudella äänellä

 

 

Blogi: Eve Heinäluoma

Suomalaisen yhteiskunnan menestys on perustunut kovaan työhön ja jokaisesta huolehtimiseen – siihen, ettei kukaan pääse putoamaan tukiverkkojen ulkopuolelle. Tämän pitää olla lähtökohtana myös jatkossa. Kevään vaaleissa lähden taistelemaan kansalaisten oikeudesta koulutukseen, terveydenhuoltoon ja oikeudenmukaiseen ilmastopolitiikkaan.

Luotettavat lähipalvelut

Kaupunginvaltuutettuna olen päässyt tapaamaan eri elämäntilanteissa olevia ja ammateissa työskenteleviä ihmisiä. Meillä on moni asia hyvin, mutta myös haasteita, kuten asumisen kova hinta, alueiden eriytyminen ja koulutuspaikkojen riittävyys.

 

Seuraavan hallituksen on valmisteltava kohtuuhintaisen asumisen ohjelma, jossa lisätään tuntuvasti kohtuuhintaista asumista erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa asumisen kustannukset uhkaavat karata käsistä.

Tästä syystä eduskunnassa tarvitaan kaltaisiani päättäjiä, jotka ymmärtävät tavallisen ihmisen arkea ja sen haasteita.

Ilmastonmuutoksen oikeudenmukainen torjunta

Ilmastonmuutoksen torjunta on aikamme suurin yhteiskunnallinen haaste, joka liittyy olennaisesti myös eriarvoisuuden vähentämiseen. Ilmastonmuutos koskettaa meitä jokaista ja erityisesti nuoria, tulevia sukupolvia.

Meidän tulee varmistaa, että Suomi tekee kaikkensa sekä kotimaisessa että kansainvälisessä päätöksenteossa, jotta ilmaston lämpeneminen saadaan pysäytettyä 1,5 asteeseen. Ilmaston ja maapallon pelastaminen vaatii nyt rohkeita ratkaisuja, joita olen valmis tekemään.

Koulutuksella tasa-arvoa

Seuraavan hallituksen on panostettava ennakkoluulottomasti koulutukseen ja tutkimukseen. Suomen menestys on rakentunut korkeaan osaamiseen, mutta koulutusleikkausten myötä osaamistason lasku on todellinen uhka. Koulutukseen panostaminen auttaa yhteiskuntaa menestymään ja vähentää syrjäytyneisyyttä.

Erityisesti Maksuton toinen aste -aloitteen kaatuminen eduskunnan sivistysvaliokunnassa hätkähdytti minua. Seuraavan hallituksen täytyy toteuttaa toisen asteen maksuttomuus, jonka myötä lukio- ja ammatillisen koulutuksen oppikirjat ja opiskeluvälineet eivät koituisi opiskelijoiden maksettavaksi.

Suomalainen yhteiskunta tuleekin mielestäni rakentua tasa-arvoon ja yhtäläisiin mahdollisuuksin. Näitä asioita ajaakseni haluan olla vuonna 2019 valittavan eduskunnan uusi ääni.