Ajankohtaista

Helsingin Demarinaiset virittäytyvät vaaleihin

Tulossa erilaiset kunnallisvaalit – Helsingin Demarinaiset virittäytyvät vaaleihin

Yhteisen työn ja tekemisen rooli, tarve ja vahvistaminen olivat asiat, jotka nousivat kärjiksiosallistujien toiveissa, kun helsinkiläiset kuntavaaliehdokkaiksi aikovat tai ehdokkuutta vielä miettivät sekä heidän tukijansa virittäytyivät tuleviin vaaleihin viikonvaiheessa.

Koulutus- ja verkostoitumistapaaminen Kesäkoti Kallioniemessä toi mukaan myös eri ikäisiä uusia kasvoja. He kertoivat omista osallistumiskokemuksistaan. Kynnys mukaan lähtemisessä saattaa ollakorkea ja tietoa on vaikea löytää. Olikin ilo kuulla, että tämän tilaisuuden kynnys tuntui sellaiselta, että sen saattoi ylittää.

Tilaisuus järjestettiin hyväksi koetulla tavalla yhdessä piirin ja TSL:n kanssa. Erityiskiitos ideoinnista TSL:n Tuomas Finnelle ja myös Mieli Mukana-koulutustiimin osaaville vuorovaikutusasiantuntijoille.

Semma210516_laiturilla-AB

Miten osallistumiskynnys ylittyisi

Erityisesti juuri toimintaan mukaan tulleet tai aikovat tarvitsevat koko puolueorganisaation ja sen toimijoiden tuen. Tätä varten puolestaan tarvitaan moniaja erilaisia mahdollisuuksia, tiloja ja toimintamuotoja, joilla puolueen toimijat, ehdokkaat ja äänestäjät kohtaavat.

  • Olin mukana poliittisessa toiminnassa, mutta jätin sen – ajattelin, että politiikka oli osaltani tässä. Kipinä politiikkaan jäi, ja nähtyäni elämää Yhdysvalloissa aloin etsiä taas toimintamahdollisuuksia. Kynnys osallistua on korkea eikä mahdollisuuksia ole helppo löytää, kuvaili ensimmäistä kertaa mukana ollut nuori opiskelijanainen.

Naispiiri ja sen kokeneet ehdokkaina olleet ja heidän tukijansa verkottuvatkin mahdollisimman laajasti ja jakavat osaamistaan ja tietoaan sekä uusille että jo mukana olleille. Naispiirin puheenjohtaja Karita Toijonen tiivisti porukan toiveet, että onkehiteltävä yhä joustavampia ja yhteistyöhön perustuvia toimintatapoja, joihin myös koko perhe voi osallistua.

  • MyösDeJuna ja DeBaari-idean laajentaminen esimerkiksi eri liikuntamuotoihin olisi hyvä. DeBike ja DeWalk, eli pyöräily ja kävely olisivat hauskoja, uusia tällaisia. On mietittävä ja kehitettävä helsinkiläistä ilmettä, hän ideoi.

Tieto, asiantuntemus ja intohimo vaalieväiksi

Vaikka uusimmat kannatusgallupit näyttävät kohtuullisilta, ei lukuihin voi tuudittautua. Se millaisilla teemoilla, tavoitteilla ja ehdokkailla vaaleihin lähdetään, on tärkeintä. Myös ilmapiiri on tärkeä.

Piirin varapuheenjohtaja Antti Koskela muistutti, että oman lisänsä ja haasteensa ehdokasasetteluihin ja vaaleihin tuo Helsingin johtamisjärjestelmän muutos ja pormestarimalliin siirtyminen. Tarvitsemme myös pormestariehdokkaan,

Koskela sai naispiiriltä vaalivalmistelueväitä. Tukijoukot ovat valmiita työhön asiansa tuntevien ja osaavienehdokkaiden kanssa. Myös ehdokkaita mahdollisimman monilta helsinkiläisiä koskettavilta elämän osa-alueilta tarvitaan. Vielä kun intohimoa ja iloa on mukana, kattaus on täydellinen.

Helsingin Demarinaisten virittäytyminen ja valmistautuminen vaaleihin sai lähtölaukauksen ja jatkuu syksyllä yhteisen tekemisen merkeissä.

 

Jutun kokosi Päivikki Kumpulainen