Ajankohtaista

Kaakkois-Suomen demarinaiset menestyivät eduskuntavaaleissa

Uusi eduskunta on aloittanut työnsä ja naisina voimme iloita demarinaisten vahvasta panoksesta Kaakkois-Suomessa. Kaikki viisi läpimennyttä ovat naisia. Kahdeksan demarinaisen ehdokasjoukossa tulos on mairitteleva.

Piirille asetettiin kovat tavoitteet puolueen toimesta ja piiri teki kaikkensa hyvän tuloksen eteen. Tuhansia ajokilometrejä, toistasataa pysähdystä, käynti joka kunnassa, ruusut, karkit ja makkara pysäyttivät äänestäjän ehdokkaan luokse. Näin taattiin ehdokkaille hyvä pohja vaalityöhön. Saatiin tavoitteeksi asetettu yksi lisäpaikka, SDP on suurin puolue Kaakkois-Suomessa.  Kaikki läpimenneet naiset tekivät hyvän ja vahvan kampanjan omien vahvuuksiensa pohjalta. Vaikka some onkin tätä päivää, ei henkilökohtaista kontaktia voi unohtaa. Sen osoittivat tuhannet ja tuhannet ihmiset, jotka halusivat kertoa kasvokkain, mitä heillä oli sydämellään.  Valtakunnallisesti saavutettiin demokraattisten vaalien historiallinen tulos maailmanlaajuisesti, naisia valittiin eduskuntaan 49%, enemmän kuin koskaan aiemmin.

Kolmen jo kokeneen kansanedustajan lisäksi saimme kaksi uutta, vieläpä ensikertalaista ehdokasta eduskuntaan. Meillä on monipuolista kokemusta, uutta intoa, vahvaa eri alojen osaamista.  Moni henkilö ihasteli piirin kattavaa ja monipuolista ehdokasjoukkoa tasaisesti piirin eri puolilta, niin naisia kuin miehiä, nuoruutta ja kokemusta.  Tällä joukolla suunta oli sama.

Suurimman puolueen mandaatilla SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne nimitettiin hallitustunnustelijaksi. Muille puolueille esitetyt kysymykset ovat puolueen vaaliohjelmasta ja niitä on kiitelty uudenaikaisiksi. Tavoitteena on vahva enemmistöhallitus. Kaikkien puolueiden kanssa neuvotellaan tasapuolisesti.

Eduskuntavaalien jälkeen hengähdettiin hetki. Nyt nautitaan saapuneesta keväästä ja suunnataan kohti EU-vaaleja. Kaakkois-Suomen demareilla on kaksi vahvaa naisehdokasta, Sari Melkko ja Satu Taavitsainen, jotka tarvitsevat tukea yhtä lailla kuin ehdokkaat eduskuntavaaleissa. SDP:n on mahdollista saavuttaa yksi lisäpaikka täydellä ehdokaslistalla ja hyvällä vaalityöllä.  Suomi tarvitsee vakaata Eurooppaa. Piirin omilla ehdokkailla voimme varmistaa Euroopan unionin tuen Kaakkois-Suomen alueellisessa kehityksessä.  Vaikuta äänestämällä!

Virpi Torniainen, varapuheenjohtaja

Sirkka Härkönen, hallituksen jäsen

Seija Piiparinen, hallituksen jäsen

Kaakkois-Suomen Demarinaiset