Ajankohtaista

Karlsson ja Eklund: Vanhusasiavaltuutettu tarvitaan Suomeen

Uudenmaan Demarinaisten aloite vanhusasiavaltuutetun viran perustamisesta hyväksyttiin yksimielisesti SDP:n 45. puoluekokouksessa viikonloppuna. Puoluekokousedustajina toimineet, Uudenmaan Demarinaisten puheenjohtaja Anette Karlsson ja varapuheenjohtaja Tarja Eklund ovat tyytyväisiä puoluekokouksen päätökseen.

– Suomessa on paljon ikääntyneitä, joiden asemaa tulee puolustaa nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa. Olen todella iloinen, että demarit haluavat puolustaa ikäihmisiä, Karlsson riemuitsee.

Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä olisi valvoa, että vanhusten oikeus arvokkaaseen ja hyvään elämään toteutuu. Puoluekokouksen päätöksessä todetaan, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen on tärkeä asia ja sen lisäksi halutaan kehittää myös vanhusneuvostojen tehtäviä ja vahvistaa niiden asemaa kunnallisessa päätöksenteossa.

– Aihekokonaisuus ikääntyviä koskevissa päätöksissä on niin laaja että tehtävää riittää vanhusasiavaltuutetun ohella varmasti myös vanhusneuvostoille kunnissa ja tulevissa maakunnissa, Eklund painottaa.