Ajankohtaista

Keski-Suomen Demarinaiset: Demarinaiset vetoaa hallitusneuvotteluihin

Keski-Suomen Demarinaisten kevätpiirikokouksen julkilausuma 23.4.2023

Eduskuntavaalit on käyty ja vaalituloksen mukaisesti hallitustunnustelut aloitettu. Kansa äänesti suurimmaksi puolueeksi Kokoomuksen ja näin Petteri Orpo pääsee läpikäymään eri puolueiden vastauksia kysymyksiinsä. Kovin kauan ei tarvitse muistella, kun mieleen palautuu edellisen oikeistohallituksen aikaansaannokset. Sanna Marinin hallitus teki kovasti töitä näiden erilaisten leikkausten jälkeen sosiaali- ja perusturvan jälleenrakentamiseksi. Se työ jäi vieläkin kesken ja on syytä olettaa, että tätä jälleenrakennusta muserretaan pian kovalla kädellä.

SDP on asettanut omat ehtonsa mahdolliseen hallitustyöskentelyyn osallistumisesta. Demarinaiset korostaa, että meille on tärkeää, ettei koulutuksesta, sosiaaliturvasta tai peruspalveluista leikata. Näemme, että esimerkiksi koulutukseen sijoitetut resurssit luovat tulevaisuuden työvoimaa ja samalla vahvistavat yhteiskuntamme mahdollisuutta elvytykseen monen kriisin jälkeen. Tärkeää on tehdä julkista taloutta vahvistavia toimia. Demarijohtoinen hallitus on työskennellyt pienituloisten ja heikommassa asemassa olevien ihmisten puolesta. Sitä työtä haluaisimme olla vahvistamassa myös hallituksessa. Meille tärkeää on myös jakamaton ihmisarvo ja kaikkien ihmisten tasavertainen kohtelu kansalaisuuteen, seksuaaliseen suuntautumiseen, uskontoon tai varallisuuteen katsomatta.

Demarinaiset tukee Sanna Marinin työtä hallitustunnusteluissa. Samalla haluamme onnitella kaikkia naisehdokkaita hienosta kampanjatyöstä ja ehdokkaita paikkansa lunastamisesta. Kaikissa vaalipiireissä SDP:n naisehdokkaat keräsivät enemmän ääniä kuin miesehdokkaat. Saimme yhdessä myös Keski-Suomessa upean vaalituloksen hyvällä yhteishengellä ja lunastimme kolmannen kansanedustajapaikan takaisin.

Keski-Suomen Demarinaiset, kevätpiirikokous 23.4.2023 Konnevesi

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Tuula Peltonen

puh. 050 5122156