Ajankohtaista

Keski-Suomen Demarinaiset: Inhimillisyys edellä

Julkilausuma, Keski-Suomen Demarinaisten piirikokous 17.11.2019

Julkaisuvapaa heti

 

Keski-Suomen Demarinaiset vaatii, että moniammatillisessa yhteistyössä panostetaan lasten ja nuorten etuun mm. päällekkäisyyksiä purkamalla ja tiedonkulkua parantamalla. On tullut esiin tilanteita, joissa koulu ei esimerkiksi saa tietoja mieleltään pahoinvoivasta lapsesta ja hyvin tärkeä varhainen puuttuminen on silloin vaikeaa. Myös lainsäädännön olisi mahdollistettava nopea tiedonsiirto viranomaisten välillä.

Keski-Suomen Demarinaiset haluaa myös tehokkuutta ja ketteryyttä turvapaikanhakuprosesseihin. Kotouttamisen vaiheita on edelleen nopeutettava ja maahanmuuttajaperheitä autettava sopeutumaan Suomeen mahdollisimman nopeasti. Erityisesti kannamme huolta maahanmuuttajaäideistä, jotka helposti jäävät eristyksiin kotiin ja kotoutuminen on hitaampaa. Perheitä on autettava kokonaisuutena. Myös palautusten suhteen Suomen on varmistettava palautusmaan turvallisuus, ettei ketään lähetetä hengenvaaraan.

Kuntien vastuulla on valtaisa joukko elintärkeitä palvelutehtäviä. Keski-Suomen Demarinaiset kiittää Antti Rinteen hallitusta niistä resurssipalautuksista, joita kunnille nyt tehdään. Samoin kiitämme hoitajamitoituksen läpiviemisestä lainsäädäntöön sekä subjektiivisen päivähoidon palauttamisesta varhaiskasvatukseen. Suunta on kohti inhimillisempää Suomea.

 

Keski-Suomen Demarinaisten piirikokous, 17.11.2019, Jyväskylä

 

Lisätietoja:

Tuula Peltonen

puheenjohtaja, Keski-Suomen Demarinaiset

050 5122156

Kirsi Siekkinen

varapuheenjohtaja  , Keski-Suomen Demarinaiset

050 3433242