Ajankohtaista

Keski-Suomen Demarinaiset: Naisiin kohdistuva väkivalta on saatava kuriin

Keski-Suomen Demarinaiset on erittäin tyytyväinen hallituksen kuluneena vuonna laatimaan naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelmaan. Aihe on tärkeä ja Suomen tasa-arvoisen politiikan mukainen. Ohjelma pohjaa kansainvälisiin sopimuksiin ja kansallisiin ohjelmiin. Sen painopiste on ennalta ehkäisevässä työssä ja se pyrkii lisäämään tietoisuutta erityisesti kunniaan liittyvästä ja digitaalisesta väkivallasta.

Keski-Suomen Demarinaisten mielestä on huolestuttavaa, että tutkimusten mukaan Suomessa naiset kokevat väkivaltaa enemmän kuin naiset Euroopassa yleensä. Suomen poliisin tilastot ja tilastokeskuksen tiedot kertovat karua kieltä naisiin kohdistuvista väkivallan teoista.  Myös vuoden 2019 kouluterveyskyselyssä tyttöjen kokema fyysinen uhka ja seksuaaliväkivalta nousivat huomion arvoisiin lukemiin.

Huolta herättävää on mielestämme myös se, että koronapandemian aikana naisiin kohdistuva väkivalta on lisääntynyt ja lähisuhde- ja perheväkivaltatapaukset ovat nousseet viime vuoden lukemista.

Sanna Marinin hallitusohjelma sisältää monta muutakin tasa-arvoisempaan ja väkivallattomampaan valtioon tähtäävää toimenpideohjelmaa. Tavoitteena on nostaa Suomi tasa-arvoasioissa maailman kärkeen. Keski-Suomen Demarinaiset yhtyvät tasa-arvotyöhön naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi.

Keski-Suomen Demarinaisten syyspiirikokous

26.11.2020 Jyväskylässä