Ajankohtaista

Keski-Suomen Demarinaiset: Sanna Marinin hallitus palauttaa inhimillisyyden

Keski-Suomen Demarinaisten kevätpiirikokous iloitsee Sanna Marinin hallituksen yhteiskuntaa eheyttävistä ja inhimillisyyttä lisäävistä toimista. Pienellä ajalla on saatu paljon hyvää takaisin, jota edellinen Sipilän hallitus tuhosi.

Eläkeläisille saatiin pienempien eläkkeiden tasokorotukset vuoden alusta. Korotukset koskivat takuueläkettä ja kansaneläkettä. Myös työttömiä kurittava aktiivimalli purettiin vuoden alusta. Leikkurit eivät enää vaikuta työttömyysetuuteen.

1. elokuuta koitti monelle lapsiperheelle odotettu päivä, kun Marinin hallitus palautti varhaiskasvatuksen jokaisen lapsen oikeudeksi ja pienensi myös ryhmäkokoja varhaiskasvatuksessa. Sipilän hallituksen leikkaukset puhdistettiin pois ja jokaiselle lapselle turvataan oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen. Samalla huolehditaan alueellisesta yhdenvertaisuudesta, kun kunnat joutuvat palaamaan subjektiiviseen varhaiskasvatukseen.

Myös perusturvaa on parannettu. Parannukset korottavat kuntoutusrahaa, sairaus- ja vanhempainpäivärahaa ja yrittäjien ja yleistä työttömyysturvaa. 

Ja kirsikkana kakun päällä on vanhustenhoivaan liittyvä hoitajamitoituksen saaminen lakiin. Nyt tehostetussa palveluasumisessa ja pitkäaikaisessa laitoshoidossa hoitajamitoitus on 0,7 hoitajaa yhtä asiakasta kohti viimeistään 1.4.2023. Huolehdittava on myös, että hoitajia koulutetaan riittävästi. 

Toimenpiteitä on osoitettava myös hoitoresurssien valvontaan, ettei laiminlyöntejä tehdä niin yksityisellä kuin julkisellakaan puolella. 

Keski-Suomen Demarinaisten piirikokous tukee pääministeri Sanna Marinin valintaa puolueen puheenjohtajaksi Tampereen puoluekokouksessa elokuussa ja onnittelee häntä avioliiton johdosta. 

Keski-Suomen Demarinaisten piirikokous

11.8.2020 Jyväskylässä

Lisätietoja:

Tuula Peltonen

puheenjohtaja

p. 050 5122156